Bilgisayar destekli halı tasarımcıları yetiştirilecek

Bilgisayar destekli halı tasarımcıları yetiştirilecek
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğince bilgisayar destekli halı desinatörlüğü kursu düzenlendiği bildirildi.

GAZİANTEP - Birlik başkanı Selahattin Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, sektörün sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sektöre yeni ve nitelikli işgücünün kazandırılmasına önem verdiklerini vurgulayan Kaplan, bu kapsamda da bilgisayar destekli halı desinatörlüğü eğitimi vereceklerini ifade etti.

Eğitim programında uygulamaya büyük önem verdiklerine değinen Kaplan, şunları kaydetti:

"Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) bünyesindeki 25 kişilik bilgisayar sınıfında gerçekleştirilecek eğitimde, kursiyerlere makine halıcılığı ve teknolojisi, malzeme bilgisi ve tasarım yazılımları ile desen tasarımı anlatılacak. Ayrıca işletme eğitimi ve firma tasarımcılarıyla düzenlenecek çalıştaylarla kursiyerler, sektör hakkında detaylı bilgi sahibi olacak. Giderleri birlik tarafından finanse edilecek 3 aylık eğitimde, kursiyerlerin amaçlanan niteliğe kavuşması için yüzde 80 devam zorunluluğu olacak. Makine halısı imal eden firmaların pratik ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan eğitim programında başarılı olan kursiyerlere GAİB onaylı katılım belgesi verilecektir. Ayrıca başarılı kursiyerlerin bilgileri, desinatör ihtiyacı olan firmalarla paylaşılacak."

GAİB'in "www.gaib.org.tr" adresinde yer alan başvuru formunun doldurulmasının yeterli olacağına işaret eden Kaplan, katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini ifade etti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.