Bilim insanlarından yeni Covid-19 araştırması

Bilim insanlarından yeni Covid-19 araştırması
Bilim insanların oluşan uzman bir ekibi, Covid-19'a genetik olarak bağışıklığa sahip insanlar olabileceğini söylüyor ve onları potansiyel olarak hastalık için tedaviler geliştirmek amacıyla bulmak ve incelemek istiyor.

TİGRİS HABER- Bu uluslararası araştırmacılar ekibi Nature Immunology dergisinde Covid'e doğal olarak dirençli bireyleri belirlemek, işe almak ve genetik olarak analiz etmek için strateji öneren bir makale yayınladı.

Tarihsel olarak, bilim insanları potansiyel tedaviler geliştirmek için genellikle HIV gibi virüslere karşı doğal bağışıklığı olan insanları incelemişlerdi. Koronavirüsle mücadelede de benzeri bir yöntem denenmek isteniyor.

Özellikle Covid'e doğal olarak bağışıklığı olanlar hakkında şu ana kadar çok az şey biliniyor olsa da, çalışmanın yazarları, bu tür insanların var olduğunu gösteren kanıtlara sahip olduklarını belirtiyorlar.

Çalışmada, “Eşlerden biri dışındaki tüm üyelerin enfekte olduğu önemli sayıda aile bildirildi, bu da yüksek oranda maruz kalan bazı bireylerin bu virüse karşı dirençli olabileceğini düşündürüyor” deniyor.

Bu bireyleri bulmak için çalışmanın yazarları, onlara ulaşmak ve incelemek için sistematik bir süreç uygulanmasını öneriyor. Semptomatik Covid'i olan insanlarla enfekte olmayan hane üyeleri bulmaya odaklanarak başlanacak.

Potansiyel aday dört hafta boyunca virüse maruz bırakılacak ve koronavirüs belirtileri için devamlı PCR ve kan testi yapılacak. Olumsuz çıkarsa, araştırmacılar, böyle bir bireyin çalışma için iyi bir aday olacağını varsayıyor.

400'den fazla kişi bulundu bile

Ekip, kriterleri karşılayan 400'den fazla kişi ile irtibata geçti ve onlarla anlaştı bile ancak daha fazlasını arıyorlar.

Potansiyel olarak dahil olup olamayacağınızı görmek isterseniz, COVID İnsan Genetik Çabası için web sitesine gidebilirsiniz. Bağışık olmasanız bile, gönüllü olmak için başka şekillerde de kaydolabilirsiniz.(Kaynak: Euronews Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.