Bilim ve kültür tartışıldı

Bilim ve kültür tartışıldı
Bitlis’te 3’ncü uluslararası Ahlat-Avrasya bilim, kültür ve sanat sempozyumu başladı

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından organize edilen ve bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Bitlis Eren Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. 

BEÜ Rahva kampusundaki toplantı salonunda açılış konuşmaları ile başlayan sempozyumda konuşan sempozyum Onursal Başkanı ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, “Bu yıl 3’ncüsünü düzenlediğimiz sempozyuma hoş geldiniz. Başlarken 4 ayaklı başladık. Bitlis Eren Üniversitesi, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV), Ahlat Belediyesi ve Ahlat Kaymakamlığı sponsorluğunda başlamıştık. Öyle de devam ediyoruz. Buraya kadar gelerek sempozyumumuza katılan herkese teşekkür ediyorum. Sempozyumun başarılı geçmesini diliyorum” dedi.
Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli ise yaptığı konuşmasında, “Bu sempozyumda bulunmak benim için büyük mutluluktur. 4 yıl önce küçük bir toplantı olarak başlayan bu sempozyumu Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru’nun teklifi ile Uluslararası sempozyuma dönüştürüldü. Dünyanın hiçbir yerinde sempozyum yapıldıktan sonra 4-5 ay içinde bastırılmaz. Bunu Bitlis Eren Üniversitesi gerçekleştirildi. Söz uçar yazı kalır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Sempozyum, yapılan konuşmaların ardından bildiri sunumları ile devam etti. İlk oturum Prof. Dr. Nihat Falay başkanlığında başladı. Prof. Dr. Mahmut Doğru, Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, Prof. Dr. Recai Karahan ve Doç Dr. Murat Yakar, ‘Ahlat Mezar Taşlarının Halihazır Haritasının yapılması ve 3 Boyutlu Modellenmesi’ konusunda bildiri sundular. Prof. Dr. Oktay Belli ‘Bitlis Bölgesinde Urartu Sulama Tesisleri’ konusunda bildiri sundu. Prof. Dr. Veli Bahşeliyev ve Svetlana Ağasoylu ‘Nahcivan’ın Son Neolitik ve Kalkolitik Çağ Yerleşmeleri’ konusunda bildiri sundular. Oturumun sonunda ise Prof. Dr. Recai Karahan ‘Ahlat Mezar Taşlarında Kitabe İçerikleri’ konusunda bildiri sundu.
3 gün sürecek olan sempozyuma 69 bildiri sunulacak. Yurtiçinden ve yurtdışından birçok bilim adamının katıldığı sempozyuma Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, BETAV Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Ahlat katıldı. Programın son günü Ahlat ilçesinde gerçekleştirilecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.