Bilimsel ihracat ile finansal artış mümkün

Bilimsel ihracat ile finansal artış mümkün
Araştırmaların sonucu Türkiye ekonomisinin ihracatta kur/fiyat rekabeti değil, dıştan alınanı dışa satmaya dayalı bir ekonomik özelliğe sahip olduğunu gösteriyor.

TİGRİS HABER - Türkiye'deki ihracat firmaları, küresel pazarda pek çok zorluğa göğüs germek zorunda kalıyorlar. Bu zorlukların en başında ise; ‘Küresel Ekonomik Dalgalar’ geliyor. Dünya ekonomisindeki dalgalanmalar, yabancı pazarda kendini göstermek isteyen işletmeler için sarsıcı bir etki oluşturabiliyor. İşletmeler ise rekabet ortamında kayıp yaşamamak adına geleneksel çözümler yerine bilimsel ihracata yöneliyor.

Finansal büyüme süreçleri ve ihracat

Yüksek rekabet, ticaret engelleri, ödeme riskleri ve lojistik sorunlar işletmelerin global pazarda sıklıkla karşılaştıkları sorunlar arasında yer alıyor. İhracat piyasasındaki diğer ülkelerin ihracatçılarıyla başa çıkmak için finansal planlamanın doğru hazırlanmasının önemine dikkat çeken Finansal Yönetim Danışmanı Bikem İnce İnanç: ‘İşletmeler kıt kaynaklarını sonsuz ihtiyaçlarını karşılamak için kullanırken ‘bilimsel ihracata’ ağırlık vererek, bilinçli ve kontrollü şekilde yurt dışına adım atmalı. Teşvikler konusunda hem yurt içinde hem de yurt dışında çok fazla fırsat ve imkân var. İşletmeler finansa dokunan konulara gereken özeni gösterir ise global pazarda karlılıklarını rahatça artırabileceklerdir. Yaklaşık 200 ülke çapında yapılabilen detaylı pazar araştırmaları ile bilimsel bir ihracat geliştirme süreci izlemek, bu alanda hızla ilerlemeyi de beraberinde getirecektir. 2023 yılı Mart ayı verilerine göre, ihracat rakamları geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %2,5 artarak toplamda 61 milyar 588 milyon dolarlık tutara ulaştı. İşletmelerin ihracat konusunda daha planlı hareket etmeleri ve bu alanı önceliklendirmeleri finansal anlamda güçlenmeleri için en önemli hamlelerin başında geliyor’ sözlerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.