Bingöl BDP'den alperenler hakkında suç duyurusu

Bingöl BDP'den alperenler hakkında suç duyurusu
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkanlığı, geçtiğimiz Cuma günü Alperen Ocakları üyeleri ile yaşanan gerginliğin ardından Bingöl Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

BİNGÖL - Bingöl’de geçtiğimiz Cuma günü, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzel’in de katıldığı ve şehirde olayların meydana gelmesine neden olan provokatif olayların ardından bugün BDP’nin önünde toplanan kalabalık grup, saldırıyı kınamak için Bingöl Adliyesi önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Aralarında Hakların Demokrasi Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da bulunduğu grup, adliye önünde oturma eylemi yaptı. Burada toplanan gruba yönelik basın açıklaması yapan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, saldırının önceden bilindiğini, saldırı öncesi önlem aldıklarını söyledi. Yurtsever, “Partimize dönük saldırı gerçekleştirilmek istenmiştir. Ancak bu çeteci faşist ve provokatör saldırı, önceden bildiğimiz için önlemini almış ve büyük bir direniş sergileyerek geri püskürtmüştük. Bizler de Barış ve Demokrasi Partisi olarak bu provokatif saldırılara yabancı değiliz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada misliyle karşılık vereceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise faşist ve çeteci unsurlar tarafından partilerine yönelik saldırı düzenlendiğini belirterek, “Biz bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı buradaki yetkililerin gözü önünde göz göre göre gerçekleştirilmiştir. Bizim talebimiz bu saldırıyı gerçekleştirenlerin biran önce yargı önüne çıkarılması bunun hukuki takibatının yapılmasıdır” diye konuştu.

"Provokasyona gelmeyeceğiz"
Son olarak bir konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, çözüm sürecine değinerek, provokasyona gelmeyeceklerini söyledi. Sarıyıldız, "Söz konusu provokasyonlarla içinde bulunduğumuz Öcalan’ın başlatmış olduğu süreç darbelenmek isteniyor. Biz buradan hükümeti uyarıyoruz, bizim sabrımızla oynanmasın. Biz halkımıza şu çağrıda bulunalım, şimdiye kadar olduğu gibi kesinlikle provokasyona gelmeyeceğiz. Yalnız bundan sonra bu süreci sahiplenmek için Lice direnişini iyi anlamak için çok daha güçlü bir şekilde örgütlenmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından Adliye Sarayı’na giden parti yetkilileri, olayın aydınlatılması, faillerin yakalanması için suç duyurusunda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.