Bingöl Belediyesi borç batağında!

Bingöl Belediyesi borç batağında!
DBP tarafından verilen soru önergesini cevaplayan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 7 Temmuz 2014 tarihi itibariyle Bingöl Belediyesi’nin 152 milyon 940 bin lira borcu olduğunu söyledi. Son dönemde üst yapı işinde kullanılmak üzere alınacak 15 milyo

BİNGÖL - DBP Meclis üyeleri, kentteki sorunlara ilişkin Bingöl Belediyesi’ne yazılı soru önergesi verdi. 5 sorudan oluşan önergede, Bingöl Belediyesi’nin toplam borç miktarı ve üst yapı çalışmaları, su sıkıntısı, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan arsa sorunu, ihale ve meclis çalışmalarının belediye sitesinde yayınlanması yer aldı. DBP Meclis üyeleri tarafından verilen soru önergesine yazılı olarak cevaplayan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediyenin toplam borç miktarının 7 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 152 milyon 940 bin lira olduğunu, son başvuruda onaylanan 15 milyon liralık ile borç miktarı 167 milyon 940 bin liraya yükseleceğini dile getirdi.  Bingöl merkezde yaşanan su sıkıntısı ve akabinde sorunun çözümüne ilişkin yapılan çalışmalara cevap veren Başkan Barakazi, İller Bankası kredisi ile 2012 yılında yapımına başlanan Bingöl merkez içme suyu şebeke hattı yapım çalışmalarının 2013 yılı sonu itibariyle tamamlandığını belirtti. Barakazi, proje kapsamında yaptırılan 4 adet 16 bin ton kapasiteli içme suyu depolarından şebekelere su verildiğini kaydetti.

Arsa sorunu

Yenişehir Mahallesi’nde bulunan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan 4 bin 693 metre karelik arsa üzerine yapılmak istenen özel yurt, mahallelinin tepkisine neden olmuş, mahalleli alanın kamu yararı gözetilerek, park yapılmasını talep etmişti. Akabindeki gelişmeler mahallenin çabalarını boşa çıkarmış ve en nihayetinde alanda yurt yapılması için temel atıldı. DBP, meclis üyelerinin verdiği soru önergesinde yer alan arsaya ilişkin cevap veren Başkan Barakazi, yurtla ilgili yaşananların belediye ile ilgisinin olmadığını söyledi.

Üst yapı çalışmaları

Soru önergesinde üst yapı çalışmalarına ilişkin yer alan soruya cevap veren Başkan Barakazi, proje bitim süresinin 25 Ekim 2014 olduğunu söyledi. Barakazi, "Belediyemizce 2013 yılı içerisinde yapım çalışmalarına başlanan Bingöl merkez üst yapı, yol-kaldırım yapım çalışmaları kapsamında Bingöl merkez Kültür, İnalı, Karşıyaka, Kaleönü, Saray, Yenişehir ve Bahçelievler mahallelerinde yol ve kaldırım çalışmaları büyük oranda tamamlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Projenin bitim süresi 25 Ekim 2014 olarak belirlenmiştir" dedi.

İhalelerin canlı yayınlanması

DBP tarafından 5 Mayıs 2014 tarihinde verilen önergede, ihale ve meclis çalışmalarının belediyenin internet sitesinde canlı olarak yayınlanmasına ilişkin soruya cevap veren Barakazi, "Grubunuz tarafından verilen önerge ile ilgili ihalelerin canlı yayınlanmasına ilişkin çalışmalarımız devam etmekte olup, en kısa sürede işlemler bitirilerek bundan sonra yapılacak ihaleler belediyemiz web sayfasında yayınlanacaktır" ifadelerini kullandı. (iha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.