Bingöl Belediyesi’nden dilenci operasyonu

Bingöl Belediyesi’nden dilenci operasyonu
BİNGÖL - Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çarşı merkezinde yaptığı operasyonda Malatya ve Elazığ nüfusuna kayıtlı 4 dilenciyi küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte yakalayarak şehir dışına gönderdi.

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından insanların duygularını istismar ederek dilenenlere yönelik olarak sürdürdüğü operasyonları devam ediyor. Belediye zabıta ekipleri tarafından Genç Caddesi, Ulu Camii mevkii, Hacı Hıdır Camii mevkii ve mahallelerde vatandaşları rahatsız eden dilencilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri yaptıkları operasyonda 4 kadın dilenci ve küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte yakaladı. Zabıta ekiplerince yakalanan dilenciler zabıta merkezine götürülerek, kabahatler kanunu kapsamında idari para cezaları uygulandı.
Zabıta olarak gelen şikayetler doğrultusunda dilencilik yapan kişilere yönelik yapılan denetimleri artırdıklarını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Bu tip kişiler insanlarımızın duygularıyla oynuyor. Şehir dışından Bingöl’e gelen dilenciler özellikle çocukları kullanıyorlar. Çevre illerden geldikleri tespit edilen dilencileri araçlarla illerine geri gönderdik" dedi. 
Dilencilere yönelik yapılacak operasyonların devam edeceğini belirten Barakazi, vatandaşların daha rahat ve huzurlu günler geçirmesi için bundan sonraki günlerde de bu tür çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi. 
Zabıta noktasına götürülen dilenciler, üst aramalarının ardından şehir dışına gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.