Bingöl KYK’da neler oluyor?

Bingöl KYK’da neler oluyor?
HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Bingöl KYK Pir Ali Kız Yurdu’ndaki taciz, intihar ve bıçaklanma olayları ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.

TİGRİS HABER - Dersim Dağ, soru önergesinde Bingöl KYK Pir Ali Kız Yurdu’nda yaşanan olayları hatırlattı. Beş gün önce yurtta bir öğrencinin intihar ettiğini, başka bir öğrencinin bileklerini kestiğini, son olarak erkek bir saldırganın yurda girerek, öğrencilere saldırdığını belirtti.

dersim-dag.jpeg

Dağ, Kasapoğlu’na olaylarla ilgili şu soruları sordu:
“Bakanlığınız Bingöl KYK Pir Ali Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan bu gelişmelere ilişkin herhangi bir denetlemede bulunmuş mudur? Yurt yönetimi hakkında soruşturma açılmış mıdır? Yurt müdürü görevden alınacak mıdır? Öğrencilerin talepleri karşılanacak mıdır? Öğrencilerin can güvenlikleri bakanlığınızın sorumluluğunda değil midir? Yurtta kalan öğrenciler tarafından gerekli mercilere intikal eden bir şikâyet var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? İstismara maruz kalan, psikolojik sorunlar yaşayan ve intihar eden yurt öğrencileri hakkında özel bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bu yaşananlar bakanlığınızın sorumluluğunda değil midir”(TİGRİS HABER)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.