Bingöl’de 7 kiş tutuklandı

Bingöl’de 7 kiş tutuklandı
Bingöl’ün Genç ilçesi ile bağlı birçok köy ve mezra ile il merkezine bağlı Gökdere beldesinde jandarma tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 16 kişiden 7’si “örgüte yardım ve yataklık yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

TİGRİS HABER - Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tanık ifadesi doğrultusunda 21 kişi hakkında soruşturma başlattı. Bunun üzerine jandarma tarafından Genç ilçe merkezi ile bağlı bir çok köy ile il merkezine bağlı Gökdere beldesinde aynı günde sabahın erken saatlerinde eş zamanlı ev baskınları yaptı. Yapılan ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alına kişiler önce İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Üç gün önce gözaltına alınanlar bugün adliyeye sevk edildi. Burada ifadesi alınan 16 kişi den 7’sine tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 9 kişi ise “Adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan Nedim Kaya, Ali Seçer, Veysel Uzan, Fırat Dener, Musa Nazlıca, Recep Nazlıca ve Hişar Nazlica adlı kişiler örgüte yardım ve yataklıktan tutuklandı.

Savcılıkta ifadesi alınan Hasan Nazlıcan, Hakim Ak, Burhan Özateş, Abdullah Özateş, M.Rıza Seçen, Sedat Siner, Halit Sönmez, Saim Tufan ve Özcan Kılıç ise adli kontrol şartıyla bırakıldı. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.