Bingöl’de “Dünya Yetimler Günü” etkinliği

Bingöl’de “Dünya Yetimler Günü” etkinliği
BİNGÖL Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Dünya Yetimler Günü'nde yetim çocuklarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

BİNGÖL Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Dünya Yetimler Günü'nde yetim çocuklarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Dünya Yetimler Günü’ nedeniyle Bingöl Belediyesi tarafından bir restoranda yetim çocuklar ve ailelerine iftar yemeği verildi. Çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen programda konuşan Başkanı Yücel Barakazi, kendisinin de yetim olduğunu belirterek, yetimlerin dramını çok iyi bildiğini söyledi. Yetim büyümenin çok acı verici olduğunu kaydeden Barakazi, şunları söyledi:

“Ben de yetim olarak büyüdüm. Peygamberler yetim büyüdü. Peygamberimizin yetim çocuklara apayrı bir şefkati vardı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğü için, yetimliğin ne kadar acı ve zor olduğunu bilir, onlara çok müşfik davranırdı. Yetimler meselesi dünyanın ciddi bir sorunu. Bütün dünyada özellikle şiddetin ve savaşın sardığı ülkelerde nice çocuklarımız yetim kaldı. Hep birlikte yetimlere birer anne kucağı olmak için elimizden geleni yapmalı, onlara destek olmak için gayret sarf etmeliyiz."

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun ise, dünyada 400 milyona yakın yetim bulunduğunu belirterek, Ramazan ayının 15’inci günün Dünya Yetimler Günü olarak kutlanacağını söyledi.

Program yetim çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.