Bingöl’de inşaat halindeki binanın çatısında yangın

Bingöl’de inşaat halindeki binanın çatısında yangın
- Bingöl’de inşaat halindeki bir binanın çatı katında yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangın merdiveni çatı katına yetişmeyince alevler kısa sürede tüm çatıyı sardı.

BİNGÖL Bingöl’ün İnönü Mahallesi’nde TOKİ ve Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı devam eden 8 katlı binanın çatı katında yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz öğrenilemeyen yangın mahalleli tarafından fark edildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Yangın merdiveni 8 katlı binanın çatı katına yetişmezken, alevler kısa sürede büyüyerek tüm çatı katını sardı. İnşaatta çalışan işçiler, inşaat alanının gece saatlerinde madde bağımlıları tarafından kullanıldığını, yangına madde bağımlısı kişilerin sebebiyet verdiğini ileri sürdü.
İtfaiye ekipleri tarafından yangın söndürme çabaları sürerken, alana gelen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi inşaat sorumlularından bilgi aldı. Başkan Barakazi’ye bilgi veren bir inşaat görevlisi, yangının çıkış sebebini henüz belirleyemediklerini ifade ederek, “Yanan yanıcı madde olarak çatı yapımında kullanılan çam ağaçları, üzerinde beton esaslı membren var, bu da yangını tetikliyor” dedi.
Gerekli bilgileri aldıktan sonra basına bilgi veren Başkan Barakazi, Bingöl Belediyesi’ne ait itfaiye araçlarının yangın merdivenlerinin 8 katlı bir binanın yüksekliğe uygun olmadığını söyledi. Yangın merdivenleri için büyükşehir belediyelerinden destek istediğini ifade eden Barakazi, “Bundan bir buçuk ay önce büyükşehir belediyelerinden talepte bulunduk. Bingöl’de yüksek binaların yapıldığını ifade ederek yardım istedim. Biz tabi yerleşim alanları olacağı zamanı temel alarak gitmiştik ama böyle bir zamanda olması dikkati bir kez daha bu konuya çekti. Bu konuyu medyanın da desteğiyle tekrar yetkililere taşıyarak, biran önce çözüm bulacağız” diye konuştu. 
Yaklaşık 2 saat süren yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonrası söndürüldü. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.