Bir aile, 4 ayrı kent, 4 cezaevi ve 5 evlat hasreti

Bir aile, 4 ayrı kent, 4 cezaevi ve 5 evlat hasreti
"KCK ve PKK'li oldukları" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Hakkarili Ertunç kardeşler Tekirdağ, Van, Ankara ve Gürpınar cezaevlerinde tutuluyor.

HAKKARİ - Hakkari'nin Bulak Mahallesi'nde ikamet eden Şermin ve Ahmet Ertunç çiftinin, yaşları 16 ile 27 arasında değişen 5 çocuğu, ya KCK adı altında yapılan operasyonlarda ya da toplumsal olaylarda gözaltına alınarak, tutuklandı ve çeşitli cezaevlerine dağıtıldı. Beş kardeşten, "örgüte yardım etmek" iddiasıyla 6 yıl 3 ay ceza verilen 21 yaşındaki Recep Ertunç ile "KCK" davasından 25 yıl hüküm giyen 26 yaşındaki Murat Ertunç Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'nde, KCK davasından 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen 27 yaşındaki Fırat Ertunç cezasının son 4 ayı nedeniyle getirildiği Gürpınar Yarı Açık Cezaevi'nde, 24 yaşındaki Ali Ertunç toplumsal olaylara karıştığı gerekçesiyle Van F Tipi Cezaevi'nde, 1 Kasım 2013 tarihinde yapılan ev baskınlarında tutuklanan 16 yaşındaki Ferhat Ertunç da Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuluyor. Aile çocuklarının suçsuz olduğunu, tek suçlarının kimliklerine sahip çıkmak olduğunu belirterek, tahliye edilmelerini bekliyor. Baba Ahmet Ertunç, 6 yıldır Türkiye'nin değişik illerindeki cezaevleri arasında mekik dokuduğunu anlattı. Ertunç, aldığı 540 Tl'lik emekli aylığı ile 4 farklı cezaevinde bulunan çocuklarına harçlık yetiştirmekte sıkıntı çektiğini anlattı.

'540 lirayla geçinemiyorum'

Oturduğu toprak evin kira olduğunu belirten baba Ertunç, "Benim 5 çocuğumun her biri farklı bir cezaevinde. 3 aydır onları ziyaret edemiyorum. Emekli maşımdan daha önce çocukların davalarına bakan avukatlar için kredi çektim, yapılan kesintilerden sonra bana 540 Tl kalıyor" dedi. Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Murat ve Recep isimli çocuklarının görüş günleri farklı olduğu için günlerce onlarla görüşmek için beklediğini belirten Ertunç, "Murat ve Recep, Tekirdağ'da, ikisinin ziyaret günleri farklı. Hakkari'den Tekirdağ'a giderken birisini ziyaret ettikten sonra diğerinin görüşünü beklemek için günlerce orada kalıyorum. Daha sonra Ankara Sincan'da bulunan küçük oğlum Ferhat'ın ziyaretine gelmek için günleri ayarlamam lazım. Oradan da Van'a gelip Ali'yi ziyaret ediyorum. Son olarak Van'ın Gürpınar ilçesindeki Murat'ı ziyarete geliyorum. Şimdi size soruyorum; emekli maaşının yarısı ile bu kadar kent dolaşmayı siz bir araya getirin. Ben nasıl dayanacağım buna" diye tepki gösterdi. 

'Bütün KCK tutukluları bakan çocuğu kadar ülkeye zarar vermedi' 

Devletin bir taraftan çocuklarını tutuklayarak özgürlüklerini ellerinden alıp cezalandırdığını, öbür taraftan Türkiye'nin değişik illerine sürgün ederek aileleri cezalandırdığını belirten baba Ahmet Ertunç, cezaevinde bulunan binlerce KCK tutuklusunun tamamının, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonunda tutuklananlar kadar zarar vermediğini dile getirdi ve "On binlerce KCK tutuklusu var ne bir silah, ne bir eylem, ne bir çakı, ne de bir can kaybı var. Hepsi geçtiğimiz günlerde bilezik için kadının kolunu kesen adam kadar suç işlememiştir. Ayrıca ülkeye de 17 Aralık'ta bakan çocuklarının ayakkabı kutularında sakladıkları dövizler kadar zarar vermemişlerdir. Ama burada bizler kimliğimiz yüzünden cezalandırılıyoruz" dedi.

'Gardiyanlar oğlumu darp etti' 

Ankara Sincan Çocuk Islah Evi'nde tutulan 16 yaşındaki oğlu Fırat Ertunç'un gardiyanlar tarafından darp edildiğini, yüzündeki şişliğin günler sonrasında bile inmediğini belirten Ertunç, "Oğlum Ankara'da 40 gardiyan tarafında toplu halde dövülmüş. 10 gün sonrasında bile duruşmaya getirildiğinde yüzü halen şişti. Bu adaleti Allah kabul etmesin" dedi. 

Aylardır çocuklarını göremiyor

5 çocuğunu en son Kurban Bayramı'nda ziyaret edebildiğini anlatan anne Şermin Ertunç ise mağdur olduklarını, farklı cezaevlerinde bulunan 5 çocuğunun hiç olmazsa Hakkâri ya da Hakkâri'ye yakın bir cezaevine nakledilmesini istiyor. Anne Ertunç, "Biz anneler hiç bir şey yapamıyoruz. Sadece beş evladımın değil, hepsinin serbest bırakılmasını istiyorum. Çocuklarımız şu anda cezaevine olacaklarına okullarda kalem tutmalıydılar. Yetkililerden ricamız çocuklarımızın yakın bir yere toplanmasıdır. Ekonomik durumumuz iyi değil, onlar içeride, biz dışarıda perişan olduk" dedi. 

paramparca-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.