Bir ayda 42 kadın öldürüldü!

Bir ayda 42 kadın öldürüldü!
bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Eylül'de en az 42 kadını öldürdü.

TİGRİS HABER - Eylül'de en az 20 kadının ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı.

Erkekler, en az 66 kadına şiddet uyguladı, en az dokuz kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 11 kadını taciz etti. Eylül’de erkekler en az dört kadına tecavüz etti.

Eylül 2023’te erkekler, 66 kadını seks işçiliğine zorladı.

Cinayet

Erkekler, Eylül’de en az 42 kadını öldürdü; geçen yıl aynı ay bu sayı 26 idi. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri Özbekistanlı, biri Rusya, biri de Azerbaycanlıydı. Erkekler, en az sekiz kadını koruma kararına rağmen öldürdü. Bazı failler ( 2) hapishaneden çıkıp kadınları öldürdü. Kadınları öldüren erkeklerden biri “korucu”, ikisi de “polisti".

Erkekler 13 kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, üç kadını “kıskandığı” için öldürdü. Erkekler dört kadını “ekonomik taleplerini karşılamadığı” için öldürdü. Erkeklerin 22 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı.

29 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, bir kadını arkadaşı, bir kadını korucu, dokuz kadını oğlu, damadı, kardeşi gibi erkekler öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, 30 kadını ev içinde, dokuz kadını sokakta, bir kadını bahçede, bir kadını parkta, bir kadını da otomobilde öldürdü.

Erkekler, 28 kadını ateşli silahla, iki kadını balkondan atarak, 12 kadını da kesici aletle öldürdü. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.