Bir günlük ilan mı olur?

Bir günlük ilan mı olur?
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 55 kişilik personel alımı için 1 günlük ilan yayınladı. İlana çok sayıda vatandaş başvuruda bulunurken, başvuru evraklarının alınmamasına ise tepki gösterdiler. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, torpil iddialarının gerçek dışı olduğunu dile getirdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 55 kişilik personel alımı için İŞKUR üzerinden çıktığı ilan süresinin 1 gün olmasına ve başvuru sırasında istenilen evrakların alınmamasına iş başvurusunda bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. İlan süresinin kısa olmasından ve başvuru için istenen evrakların alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar “torpil” kaygısı taşıdıklarını dile getirdiler.

Torpil iddiası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Personel Anonim Şirketi, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücel imzasıyla personel alımı yapılacağını duyurdu. Başvuru için ise DBB Kültür Kongre Merkezi adres gösterildi. Başvuru evraklarını tamamlayan vatandaşlar, Kültür Kongre Merkezi’nin yolunu tuttu. Ancak Kültür Kongre Merkezi’nin 1’inci katında kendilerine bir başvuru formu uzatılan vatandaşlar, başvuru için hazırladıkları evrakların ellerinde kalmasının şaşkınlığını yaşadılar. Başvuru evrakları alınmayan vatandaşların isimleri, T.C. kimlik numaraları ve telefonları alınarak kayıtları yapıldı. Başvuru şartları sorulmayan vatandaşlar ise kimin nereye, neye, hangi koşullara göre iş başvurusunda bulunduğunun başvuru formunda belirtilmemesine tepki göstererek, “torpil yapılıyor” iddialarında bulundular.

Başvuru evrakları neden alınmadı?

İlan süresine ve başvuru evraklarının teslim alınmamasına tepki gösteren bir vatandaş şunları ifade etti: “Diyarbakır Büyükşehir belediyesi 26.01.2011 tarihinin mesai bitiş saatlerinde 55 kişilik bir personel ilanına İŞKUR üzerinden çıkmıştır. Başvuru için son gün ise 27.01.2021 ve saat 17:00 idi. Yani bir gün bile değil. İlanda istenilen evrakların hazırlanıp teslim edilmesi isteniyordu. Ancak evrakların tamamını hazırlayıp teslim edilecek adrese gittiğimizde ise elimize bir başvuru formu sıkıştırıldı. Bu formda sadece isim soy isim ve telefon bilgisi isteniyordu. Formu doldurup evraklarla birlikte teslim edeceğimizi düşünmüştük ki, oradaki herkese sadece formu istediklerini eğer kendileri ararsa diğer evrakları getirmemiz gerektiği söylendi. Ancak ne hangi görev için başvuru yapıldığı ne de ne mezunu olduğumuz bilgisi başvuru formunda vardı. Kısacası el altından önceden aldıkları personel için zorunlu olarak ilana çıktıklarını anlamak çok da zor değildi. Oradaki personele soruyorum; sadece isim ve soy isim ve telefon numarası bilgisiyle onlarca başvuruyu neye ve kime göre değerlendirecekler?  Personel bilgim yok bize bu konuda bilgi vermediler diyerek öylece oturuyordu. Diyarbakır halkı bıktı artık bu kayyumların yaptığı usulsüzlüklerinden, yerli halk işsiz perişan haldeyken il dışından getirttikleri akraba ve yakınları belediyede işe başlatılıyor. Çalışıp emek verseler neyse diyeceğiz ancak, hepsinin bankamatik işçisi olduğunu biliyoruz. Keza belediyeye ve belediyeye ait binalara girdiğinizde in cin top oynamakta ama maaş günü hepsini bankamatiklerin önünde görebilirsiniz.”

belge-tigris-001.jpg

İş müracaatı koşulları:

1- 25/11/1981 tarihli ve 2527 Sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek Ve Sanatlarını serbestçe yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya işyerlerinde çalıştırılabilmelerine ilişkin Kanun Hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

2- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlardan Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine ve bu düzenin işleyişine karşı suçlardan mahkum olmamak.

3- Askerlik çağına gelmiş ise Muvazzaf Askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

4- İl terminali yöneticiliğinde tecrübeli olmak

5- Üst düzey yöneticilik belgesi sahibi olmak

Sevk Kontrol Amiri için aranan nitelikler (1 personel)

İl terminal yöneticiliğinde tecrübeli olmak ve Üst düzey yöneticilik belgesine sahip olmak.

Vasıfsız İşçi için aranan nitelikler (39 personel)

Vardiyalı çalışma sistemi ile çalışabilecek olmak ve En az Okuryazar olmak.

Gassal için aranan nitelikler (2 personel)

Vardiyalı çalışma sistemi ile çalışabilecek olmak ve En az Okuryazar olmak.

Şoför için aranan nitelikler (2 personel)

En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Vardiyalı çalışma sistemi ile çalışabilecek olmak ve En az Okuryazar olmak.

Gişe Elemanı için aranan nitelikler (9 personel)

Vardiyalı çalışma sistemi ile çalışabilecek olmak ve En az Okuryazar olmak.

Denetim Elemanı için aranan nitelikler (2 personel)

Vardiyalı çalışma sistemi ile çalışabilecek olmak ve En az Okuryazar olmak.

Başvuru için gerekli belgeler

1-Kimlik fotokopisi

2-Fotoğraf ( 3 adet)

3-Adli sicil kaydı ve Askerlik belgesi

4-Aile tablosu

5-Öğrenim Belgesi

6-Sağlık raporu

Başvuruların tümü kabul edildi

öte yandan konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır büyükşehir Belediyesi yetkilileri, torpil iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Belirlenen süre zarfında yapılan başvuruların tümü kabul edildi. Bazı vatandaşlarımız süre aşımından sonra geldi. Zamanında gelmeyen vatandaşların bir tepkisi oldu. Genel anlamda yapılan tüm başvurular kabul edildi” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum