Bir kamu kurumu daha özelleşti

Bir kamu kurumu daha özelleşti
Türkiye Elektrik İletim AŞ, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile özelleştirme kapsamına alındı. CHP’li Veli Ağbaba, TEİAŞ’ın özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi.

TİGRİS HABER- Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) özelleştirme kapsamına alındı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, TEİAŞ'ın özelleştirme kapsamına alınmasına ve halka arza yönelik olarak özelleştirmeye hazırlık işlemlerine tabi tutulmasına 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddesi gereğince karar verildi.

Özelleştirme hazırlık işlemleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından işbirliği içerisinde yürütülecek.

CHP'li Ağbaba'dan tepki

TEİAŞ'ın özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik karara tepki gösteren CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba, "Sulama yapan çiftçinin sorunu neyse Sivas'taki arkadaşlarımızın sorunu da bu. TEİAŞ özelleştirilirse bilin ki hem elektrik fiyatları çok artacak hem de belki devletin en önemli kurumlarından biri özelleşmiş ve devletin elinden çıkmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.