Bir yanda hizmet bir yanda eziyet

Bir yanda hizmet bir yanda eziyet
Diyarbakır’ın Yenişehir ve Sur ilçelerinde süren asfalt ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle birçok yol trafiğe kapatılırken, alternatif güzergâhlarda özellikle sabah saatlerinde trafikte tıkanmalar yaşandı.

Yenişehir ilçesi Vilayet semtinde süren asfaltlama çalışması ve Suriçi Dağkapı meydanında yapılan doğalgaz çalışması kent trafiğini alt üst etti. Asfalt ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle Elazığ ve Lise caddeleri tek yönlü olarak trafiğe kapatılırken, alternatif güzergâhlara yönlendirilen araçların yarattığı trafik yoğunluğu sürücüleri de duraklarda bekleyen yolcuları da çileden çıkarttı. Özellikle sabah saatlerinde Üniversiteden gelen araçların güzergâhı olan Fiskaya caddesinde doğalgaz çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatılırken, hastaneler caddesine yönlendirilen araçların oluşturduğu trafik yoğunluğu Belediye otobüslerinin geçişine uzunca bir süre izin vermedi. Galeria önündeki durakta bir saat boyunca hiçbir belediye otobüsü geçmezken, öğleye doğru Fiskaya caddesinin trafiğe açılmasıyla hem durakta bekleyen yolcuların hem de trafikte mahsur kalan araçların çilesi son buldu.

Diyarbakır trafiğinin en yoğun olduğu güzergâhlardan ikisi olan Dağkapı ve Vilayette aynı anda olan çalışmalar bir yanda vatandaşa sunulan hizmet açısından olumlu olurken diğer yandan ise çalışmaların biri birine yakın yerlerde aynı anda olması kent içi trafiğini çok olumsuz etkiledi. Ayrıca yakın zamanda Dağkapıda yapılan asfaltlama çalışmasının ardından yapılan doğalgaz çalışması, kurumlar arasındaki iletişimsizliği de akıllara getirirken, yine her zaman olduğu gibi bunların faturası vatandaşa eziyet olarak çıktı.

Ali Abbas Yılmaz / Özel 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.