Birlik Başkanı Çetinkaya: Yolsuzluk bulunsun istifa ederim

Birlik Başkanı Çetinkaya: Yolsuzluk bulunsun istifa ederim
Diyarbakır’da bulunan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya, dernekte yolsuzluk yapıldığı iddialara ilişkin Tigris Haber’e konuştu.

Diyarbakır’da bulunan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya, dernekte yolsuzluk yapıldığı iddialara ilişkin Tigris Haber’e konuştu. Çetinkaya, ”Bin bir emek ve zahmetle kurduğumuz birlikte bir usulsüzlük bulunsun istifa etmeye hazırım. Bize iftira atanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Diyarbakır’da bulunan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde dolandırıcılık, sahte evrak tanzim etmek ve görevi kötüye kullanma iddiaları sonrasında inceleme başlatıldı. Kente gelen müfettiş, iddiaları araştırmaya devam ediyor.

Gazete İstasyon’un geçtiği habere göre, Diyarbakır Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde yaşanan yolsuzluk, evrakta sahtecilik iddiaları üzerine eski Yönetim Kurulu ve Başkan Yardımcısı Mustafa Aslanhan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. CİMER’e de başvuran Aslanhan, usulsüz işlemler nedeniyle yönetim ile hep karşı karşıya geldiklerini, Birliğin amaç ve hedeflerinden sapmasına neden olduğunu, Başkan Yardımcısı olmasına rağmen muhasebe kayıtlarının ve karar defterleri gibi önemli evrakların kendisinden saklandığını ifade etti. Söz konusu iddiaları 3 Temmuz 2019 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş kurulu Başkanlığına, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kontrolörler Başkanlığı’na başvurduğunu kaydeden Aslanhan, usulsüz bir şekilde kendisinin yönetimden düşürüldüğünü ifade etti. Aslanhan’ın iddiaları üzerine Ankara’dan görevlendirilen 4 kontrolörün halen Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde incelemelerini sürdürdüğü bildirildi.

Yolsuzluk bulunursa istifa ederim

Diyarbakır’da bulunan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya söz konusu iddialara ilişkin Tigris Haber’e konuştu. Yaklaşık 8 yıldır birliğin başkanı olduğunu dile getiren Çetinkaya, “Birliği kurmamızdaki tek amaç kırsal kesimdeki insanlarımıza öncülük etmek ve katkıda bulunmak. Kurduğumuz birlik Türkiye’nin en şeffaf birliğidir. Birlikte en ufak bir yolsuzluk bulunsun istifa etmeye hazırım. Tüm Diyarbakır bizim yaptığımız faaliyetlere şahittir. Şikayet üzerine müfettişler gelip inceleme yaptı. Bir şey çıkarsa zaten ilgili kurumlar gereğini yapar. Ama dediğim gibi bugüne kadar asla bir yanlışımız olmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.