Bisikletçiler TBMM’de

Bisikletçiler TBMM’de
Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun bisiklet kullanımının ve çevreye olan duyarlılığının artırılması için 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde düzenleyeceği etkinlikler Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesinde yapılan bisiklet turuyla başladı.

TiGRİS HABER - Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Milletvekilleri ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Emin Müftüoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında “Yaşanabilir bir Dünya İçin: Bisiklet” sloganıyla Meclis Bahçesi’nde düzenlenen TBMM Bisiklet Turu’na ilgi yoğun oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu başkanı Emin Müftüoğlu, Çevre dostu ve sıfır karbon bir ulaşım aracı olan bisikletin ülkemizin yurt dışına olan enerji bağımlılığını azaltacağını söyledi. Emin Müftüoğlu, gerçekleştirilen bisiklet hareketinin Birleşmiş Milletler Küresel Kalkınma Amaçları’na da katkı sağlayacağını sözlerine ekleyerek: “Ülkemiz için çok önemli olan bisiklet sporunun yaygınlaştırılması, çevre ile dost ve yurtdışına enerji bağımlılığını azaltacak bir kullanım aracı olan bisiklet kullanımı hususunda, Gazi Meclis’imizin her konuda olduğu gibi bu konuda da toplumumuza örnek olmasından dolayı oldukça gururlu ve de heyecanlıyız“ dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Dünya Bisiklet Günü ve bisiklet kullanımı konusunda kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından milletvekilleri ve konuklar TBMM bahçesinde “Yaşanabilir bir Dünya İçin: Bisiklet” sloganıyla Meclis Bahçesi’nde bisiklet Turu yaptı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.