Bismil’de 4 kategoride satranç turnuvası

Bismil’de 4 kategoride satranç turnuvası
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 28-29 Mayıs Tarihlerinde 3. Bismil belediyesi Satranç Turnuvası yapıldı.

Şehmus Damar

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 28-29 Mayıs Tarihlerinde 3. Bismil belediyesi Satranç Turnuvası yapıldı. 4 kategoride 266 sporcunun kayıt yaptığı turnuvada, her yaştan satranç sporcusu içeride galip gelebilmek için mücadele ederken, turnuvaya yaş kategorilerinde katılan satranççıların aileleri de gençlik merkezi salonunun bahçesinde çocuklarından sevinçli haberlerin gelmesini bekledi.

Bismil Belediyesi, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliğinin iş birliğinde, Bismil Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde yapıldı. 4 kategoride 266 her yaştan sporcunun mücadele ettiği turnuvada 16 hakem görev alırken turnuvanın başhakemliğini ulusal hakem Cengiz Yalçın yaptı.

2 gün süren müsabakalar çekişmeli anlara sahne olurken, satranç heyecanı akşam saatlerine kadar sürdü. Çocukları içeride ter dökerken, aileleri çocuklarından gelecek güzel haberleri dışarıda heyecanla bekledi.

Açılışı Kaymakam yaptı

Turnuvanın açılışını yapan Bismil Kaymakamı/Belediye Başkan V. Enver Hakan Zengince, turnuvaya katılan sporcularla bir süre sohbet etti ve ardından turnuvanın açılış hamlesini yaparak turnuvayı başlattı. Tanınan bir satranç hakemi, sporcu ve antrenörü olan belediye başkan yardımcısı Rıdvan Akyol, “Bismil belediyesi olarak 3.'sünü yaptığımız bu turnuvanın dışında satranca olan desteğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Diyarbakır satranç il temsilcisi Uğur Narin ise, “Diyarbakır Türkiye'nin önemli bir satranç merkezidir ilimizde böyle geniş katılımlı turnuvalar yapmaya gayret edeceğiz, Bismil belediyesi turnuvasına ülkenin birçok ilinden oyuncunun dışında yurtdışından da sporcular katıldı, Güzel bir turnuva oldu emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

4 kategoride il 3’e girenlere ödül

Turnuva sonunda 4 kategoride ilk üçe giren sporculara ödül verildi. Sporculara ödüllerini Bismil Kaymakamı/Belediye Başkan V.Enver Hakan Zengince, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Üçkuyuoğlu, ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Hasan Turan verdi.

Turnuvada dereceye giren sporcular ise şöyle:

8 Yaş ve Altı; 1.Ahmed Taha Üzümcü, 2. Azra Karataş, 3. Furkan Harmanşa

10 Yaş ve Altı; 1.Burak Zencirkıran, 2. Ilias Timushev, 3. Muhammed Baran Ay

14 Yaş ve Altı; 1. Ada Biçen, 2. Ahmet Kaan Ege, 3. Kağan Harmanşa

Açık Kategori; 1. Yusup Atabayev, 2. Mehmet Metin Öztekin, 3. Hasan Yıldırım (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.