Bismil’e ‘Yeşil Liste’ çıkarması!

Bismil’e ‘Yeşil Liste’ çıkarması!
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri seçimine bir hafta kala ‘Yeşil liste’ ile seçime giren ekip tarımın merkezi Bismil’e çıkarma yaptı. DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve Yeşil Liste heyetine ilçede büyük ilgi gösterildi.

TİGRİS HABER - DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ve Yeşil Liste heyeti, Bismil’de Çırçır fabrikalarına, küçük sanayi sitesine, çarşı esnafına, Kuyumcu Kent Çarşısı esnaflarına, Bismil Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bismil Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Bismil Haber gazetesine ziyarette bulundu. Diyarbakır’da 21 bin üyesi bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 16 Meslek Komitesi için 54 kişiden oluşacak Meclis Üyeliği için 2 Ekim 2022 tarihinde sandık başına gidecek. DTSO seçimleri için Yeşil Liste’den adaylığını açıklayan mevcut Başkan Mehmet Kaya, DTSO Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, Yönetim Kurulu Üyesi Çetin İnanç, Meclis üyeleri Şirin Güneri, Musa Sevim ve Çetin Alsaç’tan oluşan heyete Bismil’de büyük ilgi gösterildi. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcıları ve Yeşil Liste heyeti Bismil’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçedeki birçok fabrikaya ziyarette bulunan Yeşil Liste heyeti, Buğday Pazarı, küçük sanayi sitesi, Bismil Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kuyumcu Kent Çarşısı ve kent merkezinde birçok esnafa ziyaretlerde bulundu. Yeşil Liste heyeti ardından Bismil Haber gazetesine ziyarette bulundu. Bismil Haber gazetesi kurucusu Musa Çelebi’ye yeni döneme dair hedefledikleri çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

yesil-liste-bismile-cikarma-yapti-7.jpg

Bismil’de OSB alanı oluşturma sorunu

Geride bıraktıkları 4 yıllık görev süresince kentin yatırım altyapısındaki eksikliklerin giderilmesine odaklandıklarını ifade eden Kaya, 4 yılda kentte Tekstil OSB, Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi gibi önemli adımları gerçekleştirdiklerini belirtti. Silvan’da 3 bin dönümlük alanda OSB çalışması Başlattıklarını, Ergani’de ise OSB çalışmaları için yer tespitinde bulunduklarını ifade eden Kaya, şunları söyledi: “Bismil’de istenilen ölçüde bir organize sanayi alanı bulmamız mümkün değil. Pandemi bize şunu gösterdi ki, tarım alanlarını heba etmek de çok doğru bir yöntem değil. Yani tarım alanlarımızı organize sanayi bölgelerine çevirirsek gelecekteki en büyük potansiyel sorunlardan biri olan gıda yetersizliği konusunda sıkıntı yaşarız. Bunun için Bismil’de OSB alanı bulma konusunda daha cerrahi, ince eleyip sık dokuyarak bulabildiğimiz alanları en verimli şekilde kullanarak nasıl yapabiliriz çalışmalarının detaylandırılmasına ihtiyaç var.”

Bismil Ovası tarımın merkezi

Bismil’deki küçük sanayi sitesinin neredeyse tamamının ((400 işyeri) dolu olduğuna değinen Kaya, Bismil’in yaşanabilir bir kent ovası, suyu ve iklimiyle Diyarbakır’ın hatta Türkiye’nin en önemli ilçelerinde biri olduğuna vurgu yaptı.

yesil-liste-bismile-cikarma-yapti-9.jpg

Çırçır fabrikaları…

DTSO’nun Bismil Temsilciliği’nin üyeler açısından önemli bir avantaj olduğuna ve Diyarbakır’a gitmeden her türlü işlemlerini gerçekleştirebildiklerine dikkati çeken Kaya, ilçedeki Çırçır fabrikalarına bir düzen getirilmesi ihtiyacına vurgu yaptı. İmar ilçelerin temel sorunu! Bismil’deki imarın ilçenin en temel sorunu olduğunu ve biran önce çözüme kavuşturulmasının ilçenin gelişimi açısından önemli olduğunu ifade eden Kaya, “İlçede imarı yapmazsanız, sanayi merdiven altında kalır. Benim esnafım, benim işverenim istediği bayilikleri alamaz hale geliyor. Siz ulusal büyük bir firma ile iş anlaşması yaptığınız zaman o sizin ruhsatınızda tutun, çalıştırdığınız işçinin koşullarına kadar tüm koşullarınıza bakıyor, ona göre sipariş veriyor. Eğer sizin imarınız yoksa kentte, ilçede siz hangi standardı tutturacaksınız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.