Bitcoin ve kripto paralar için yeni düzenleme!

Bitcoin ve kripto paralar için yeni düzenleme!
Kripto para düzenlemesi yaklaşıyor. İşlem vergisi ve şeffaflık öncelikli hedefler arasında. Belirli kazançlardan vergi alınacak, borsalar denetlenecek.

TİGRİS HABER - Kripto para piyasalarının yasal bir çerçeveye kavuşturulması için çalışmaların sona erdiği belirtiliyor. Düzenleme kapsamında kripto varlıkların ve paraların tanımı yapılacak ve işlem vergisi uygulanacak. Ayrıca, denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanması öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Belirli kazancın üzerine işlem vergisi gündemde

Yapılacak düzenleme ile kripto varlıkların belirli bir sınırı aşan kazançlarından işlem vergisi alınması planlanıyor. Bu adımın, kripto para ile kara para aklama faaliyetlerinin önüne geçilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Düzenlemenin zamanı bekleniyor

Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün gri listesinde bulunması, kripto para düzenlemesinin aciliyetini arttırıyor. Düzenleme sayesinde kara paranın önüne geçilmesi ve gri listeden çıkılması hedefleniyor. Meclis'e 31 Mart seçimlerinden sonra sunulması planlanan düzenleme ile işlem vergisi alınması öngörülüyor.

Şeffaflık ve denetimle borsalar yeni bir döneme girecek

Düzenleme ile birlikte kripto para işlemlerini yürüten borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, borsalara sermaye şartı getirilecek ve kuruluş sürecinde teminat talep edilecek. Ayrıca, kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı ile alım satım işlemlerine ilişkin ilkeler belirlenecek.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.