Bitlis Belediye Başkanı Olan, mazbatasını aldı

Bitlis Belediye Başkanı Olan, mazbatasını aldı
BDP'den Bitlis Belediye Başkanlığına seçilen Olan ve Eşbakan Dağkıran, mazbatalarını aldıOlan: "Halkımız üzerine düşen görevi yaptı. Biz de halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için, 5 yıl boyunca çalışacağız"

BİTLİS  - 30 Mart yerel seçimlerinde BDP'den  Bitlis Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Olan ve Eşbakan Nevin Daşdemir Dağkıran, mazbatalarını aldı.Beraberindekilerle Bitlis Adliyesine gelen Olan ve Dağkıran, İl Seçim Kurulundan mazbatalarını aldı.

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Olan, şunları söyledi:"30 Mart'ta yerel seçimlerinde halkımız belediyeyi yönetme yetkisini bize verdi. Halkımız üzerine düşen görevi yaptı. Biz de halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için, 5 yıl boyunca çalışacağız. Her zaman söylediğimiz gibi halkı da bu sürece katarak kenti yöneteceğiz. 30 Mart'ta seçimi kazandığımız kesinleşti. Bugün de mazbatalarımızı aldık. Şimdi belediyeye görevimizin başına gideceğiz."

Son 2 gündür belediyenin bazı birimlerindeki dosyaların, evrakların ve malzemelerin götürüldüğü yönünde iddiaların bulunduğunu belirten Olan, dün eski tekel binasındaki toplum merkezinde kameraların bağlı olduğu ana makinenin kablolarının kesilmiş olduğunu ve buradaki kameraların yukarıya doğru çevrildiğini gördüklerini belirtti. Polis ekiplerince toplum merkezinde gerekli incelemelerin yapıldığını ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan Olan, "Açıkçası bugün görevi devralmayacağız. Çağıracağımız müfettişler gerekli inceleme ve tahkikatları yaptıktan sonra, belediyeyi teslim alacağız. Belediyeyi aldığımız yerden devam edeceğiz. Ancak bizden öncekiler için inceleme isteyeceğiz. Bize gelen bilgilere göre, belediyenin hizmet binasından da bazı malzemelerin götürüldüğü iddiaları var. Toplum merkezi ve hizmet binasından götürülen malzemeler, evraklar ve dosyalar için suç duyurusunda bulunacağız" dedi.Belediye Başkan Danışmanı Ferhat Gök'ün odasındaki evrakların tamamının götürüldüğünü ve bomboş bir oda bırakıldığını gördüklerini bildiren Olan, bununla ilgili başvuruları da yaparak, gerekli incelemeleri başlatacaklarını ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.