Bitlis Belediyesi çalışmalarını halka anlattı

Bitlis Belediyesi çalışmalarını halka anlattı
Bitlis Belediyesi çalışmalarını halka anlattı


BİTLİS  – Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Hüseyin Olan, Said-i Kürdi Caddesi’nde devam eden çalışmaları yerinde incelerken, 6 aylık çalışmalarını ise çıkardıkları gazeteyle halka anlattılar.
Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Hüseyin Olan, kentte yaptığı çalışmaları yerinde inceleyerek, gazetecilere açıklamada bulundu. Hüseyin Olan, “Hepinizin bildiği gibi Bitlis gerçekten kadim bir yer. Tarihi bir kenttir. Ancak bu tarihi kentin gerçekten bugün bulunduğu yer, bulunduğu konum, o kadim kentin olması gereken değerde değildir. Bunu hepimiz biliyoruz. Biz 2014 yılında iktidara geldikten sonra Bitlis’in tarihine, kültürüne ve kimliğine yakışır bir kent için kolları sıvadık. 2,5 yıldır görevdeyiz. Bu süreç içerisinde şunu net bir şekilde tespit ettik. Gerçekten bugüne kadar Bitlis’te hizmet adına değer verilebilecek hiçbir şey yapılmamıştır. Bu çağda olmamıza rağmen altyapıyla, yol, su ve kanalizasyonla uğraşmaktayız. Oysa Bitlis gibi tarihi bir kentin bunu çoktan aşması lazımdı. Şu andaki konumu gerçekten kültürel, kimliksel ve tarihsel bir kent olması gerekiyordu. Bunun için bu kenttin tahrip ve yok edilen kimliğini, kültürünü ortaya çıkarabilmek için çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.



“10 milyon yatırım yapmayı hedefliyoruz”
Halka hizmet yapmayı hedeflediklerini ifade eden Hüseyin Olan, “Önümüze hizmeti koymuşuz. Bu hizmet çerçevesinde de bu yıl 10 milyonluk bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Birkaç örnek vermek gerekiyorsa; Fatiha yokuşu, Kurubulak, bu yol yaklaşık 10 yıldır Bitlis çarşısının en önemli sıkıntılarından biriydi. Bütün araçlar bu yollarda arızalanıyordu. Araçlarımız her gün tamirdeydiler. Biz bunun önüne geçmek için Said-i Kürdi Caddesini ele aldık. Bu caddenin de yapımına başladık. Yaklaşık 300 metre yol yaptık. İnşallah 10 güne kadar esnaflarımızı da mağdur etmeden bir an önce bitirip gerçekten güzel bir kent görünümüne kavuşturmasını istiyoruz. Biz şuna inanıyoruz. Halkımız ve esnafımız her şeyin en güzeline laiktir. Biz bu yolu yaptıktan sonra artık sıra kaldırımlara ve park sorununa geliyor. Bizim bu noktada çalışmalarımız devam edecektir. Bitme aşamasına geldi. Şehir içi ve şehir dışı minibüslerini şehir dışına çıkararak depolama alanlarına götüreceğiz. Kentimiz gerçekten gezilebilecek, esnafımızın iş yapabileceği bir konuma getireceğiz. Buradaki araçları belli bir dizayna sokmazsak, kaldırımlarımızı boşaltmazsak zarar görecek olan esnaflarımızdır, bizleriz. Elbette ki bütün kentlerde kaldırım işgali vardır. Ama esnafımızda şunu çok iyi bilmelidir, Bitlis’teki kaldırımlar dardır. Bitlis kent merkezi dar bir şehirdir. Bu anlamda esnafımızda bu projede bize destek olacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Bizim anlımız açıktır.”
Bitlis’i tarihi bir şehir haline getirmek için ellerlinden geleni yapacaklarını belirten Olan, “Allah’a bin şükür olsun, bütün çalışma arkadaşlarımız anlı açıktır. Hiçbir müfettiş, hiçbir mahkeme bugüne kadar ‘bunlar şunu çaldılar, bu yolsuzluğu yaptılar’ deme şansları yoktur. Çünkü böyle bir şeyde olmadığı için onu da diyemiyorlar. Bu anlamda bizim anlımız açıktır. Bu süreç noktasında kentimizi yaşanabilir bir hale getireceğiz. İnsanlarımızın yanında her zaman anlımız açıktır. Daima insanlarımızın içindeyiz. İnsanlarımızın sorunlarını elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. Biz şeffaf belediyecilik yapıyoruz. Dikkat ederseniz her 3 ayda bir yaptıklarımızı halkımızla paylaşıyoruz. Yaptığımız çalışmaları dergiye bastırdık. Dergilerimizi halkımıza dağıtıyoruz. Halkımız gelip mevcut su borçlarını, emlak borçlarını, kira borçlarını ve reklam borçlarını yapılandırıp en azından faizinden kurtulup 18 takside kadar yapılandırma vardır. Halkımızın da bu konuda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Talebimiz budur. Halkımızda da bu desteği alırsak inanıyoruz ki bu dönem sonunda iyi bir hizmet yapar, bu kenti güzelleştirme noktasında üzerimize düşeni yapmış oluruz. Bu çalışmalarda bize yardımcı oldukları için halkımıza tekrar tekrar teşekkür ediyor. Halkımızı çalışmalarımızdan dolayı rahatsız ettiğimiz için özür diliyoruz. Daha iyi ve güzel bir kenttir çabamız. Bütün belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Kent bizimdir. Bitlis’i seviyoruz. Bitlis bu halkındır. Bu halkında olmaya devam edecektir. Bu anlamda biz bunu söylüyoruz. Bitlis’i seviyoruz Bitlis için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.