Bitlisli fotoğraf sanatçısı uluslararası yarışmada 3’ncü oldu

Bitlisli fotoğraf sanatçısı uluslararası yarışmada 3’ncü oldu
Fotoğraf sanatçısı Özkan olcay, uluslar arası yarışmada renkli dalda 3’üncülük ödülü, siyah-beyaz dalda ise mansiyon ödülü aldı

BİTLİS - Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde faaliyet gösteren Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) Başkan Yardımcısı fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay, Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda 3’ncü oldu. 
Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği’nin (FOKUS), Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), Uluslararası Fotoğraf Federasyonları FIAP ve UPI’den patronaj alarak organize ettiği Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının 2. si sonuçlandı. 24 ülkeden 205 fotoğraf sanatçısının 2033 fotoğrafla katıldığı yarışmada Bitlisli fotoğrafçı, Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) Başkan Yardımcısı Özkan Olcay, Renkli Serbest dalda 3’ncü olarak FIAP Bronz Madalya almaya hak kazandı. Tayvan’dan İngiltere’ye, Güney Kore’den Kuveyt’e kadar ülke fotoğrafçılarının katıldığı yarışmada Özkan Olcay ayrıca, Siyah-Beyaz yarışma kategorisinde de UPI Mansiyon ödülü aldı. Aldığı başarı hakkında gazetecilere açıklamada bulunan fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay; “Son yıllarda bazı ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılarak bölgemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyorum. Yarışmalara gönderdiğim fotoğraflar, bu bölgeden çektiğim insan ve yaşam ile doğa ve kültürünü yansıtan fotoğraflardan oluşuyor. En son katıldığım FOKUS 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda da Renkli Dalda 3’ncü olarak FIAP Bronz madalya almaya hak kazandım. Ayrıca aynı yarışmanın siyah-beyaz kategorisinde ise UPI Mansiyon ödülü kazandım. Bu yarışmalara katılımlarımı sürdürerek ilimizin ve bölgemizin tanıtımına katkı sunmaya devam edeceğim” dedi.

fotograf-1.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.