Bitlis’te 10 kilo 710 gram eroin ele geçirildi

Bitlis’te 10 kilo 710 gram eroin ele geçirildi
Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, 10 kilo 710 gram eroin, 272 gram metamfetamin ve gümrük kaçağı 294 bin 450 paket sigara ele geçirildi.

 

 

  Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Emniyet görevlilerince Bitlis üzerinden batı illerine uyuşturucu madde ve kaçak sigara sevkiyatı yapan şahıslara yönelik çalışma yapıldığı" belirtildi.

  Valilikten yapılan açıklamada, 6 Mayıs 2016 günü saat 19.15 sıralarında Kadın Doğum Evi Hastanesi karşısında Van'dan gelen sürücülüğünü E.P. isimli şahsın yaptığı açık kasa kamyonun durdurulup arama yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

  "Araçta yapılan aramada, kasa bölümünde değişik markalarda toplam 294 bin 450 paket sigara ele geçirildi. Aynı gün Diyarbakır istikametine giden şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir firmaya ait yolcu otobüsü kontrol amacıyla durdurulmuş, görülen şüphe üzerine otobüste yolcu olarak seyahat eden B.Ö. isimli şahsın üzerinde ve beraberindeki bagajında yapılan aramalarda, şeker torbası içerisinde 272 gram metafetamin maddesi ele geçirilmiştir. 8 Mayıs 2016 günü saat 01.30 sıralarında yapılan uygulamalarda, il istikametinden Diyarbakır istikametine giden şehirlerarası yol taşımacılığı yapan bir firmaya ait yolcu otobüsü kontrol amacıyla durdurulmuş, görülen şüphe üzerine otobüste yolcu olarak seyahat eden L.K. isimli bayanın bagajında yapılan aramada, bavulun içerisinde astarın altına gizlenmiş vaziyette 5 kilo 65 gram gelen uyuşturucu eroin maddesi ele geçirilmiştir."

  Olayla ilgili devam eden araştırmalarda, bir başka bayanın batı illerine otobüs ile uyuşturucu madde götüreceği bilgisi üzerine çalışma yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

  "Görevlilerimizce yapılan çalışmalarda, aynı gün saat 11.20 sıralarında yine aynı firmaya ait başka bir yolcu otobüsü durdurulmuş, yolcu olarak seyahat eden N.D. isimli bayanın bagajında yapılan aramalarda, astarın altına gizlenmiş 5 kilo 646 gram gelen uyuşturucu eroin maddesi ele geçirilmiştir. Yukarıda izah edilen olaylar ile ilgili yakalanan ve adli makamlara sevk edilen şüphelilerden E.P. isimli şahıs, adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, B.Ö., L.K. ve N.D. isimli şahıslar tutuklanarak görevlilerce ceza infaz kurumuna teslim edildi. İlimiz merkez ve ilçelerinde uyuşturucu madde ve kaçak sigara sevkiyatı yapan şahıslara yönelik kararlı mücadelemiz devam etmektedir.” (İHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.