BM Oturumunda açıkladı: Mehdi yeryüzünde

BM Oturumunda açıkladı: Mehdi yeryüzünde
BM 78. Genel Kurul salonunda bir konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı Reisi binlerce yıldır dinde geleceği vaat edilen Mehdi için, "o artık yeryüzünde" dedi.

TİGRİS HABER - BM 78. Genel Kurul salonunda bir konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı Reisi binlerce yıldır dinde geleceği vaat edilen Mehdi için, "o artık yeryüzünde" dedi.

"Dünya bir kurtarıcı bekliyor. Semavi dinlerin hepsi bunu vaat etti. Bu kurtarıcı var ve şu an hayatta (yaptıklarımıza şahitlik ediyor)." diyen İran Cumhurbaşkanı Reisi, "Biz iman ediyoruz ki, ilahi irade, peygamberlerin de vaat ettiği üzere, adalet yeryüzünü kaplayacaktır." dedi ancak bu kişinin kim olduğu ve hangi ülkede yaşadığı hakkında bir şey demedi.

Reisi, BM konuşmasında "Allah'ın Salih kulları tüm yeryüzünde hâkimiyet sahibi olacaklardır. Beşeriyet, bilinçlenmenin artması ve cehaletin yok olmasıyla ayağa kalkacaktır. Dünya ilahi buyruğun yerine gelmesini bekliyor" diyerek beklenen Mehdi'nin neler yapacağını anlattı.

BM Genel Kurulda Jina Mahsa Amini protestosu

Öte yandan Sosyal medyaya düşen görüntülere göre, Reisi'nin konuşması sırasında nereli olduğu bilinmeyen birinin elinde Jina Mahsa Amini posteri ile protesto ettiği görüldü. Salon görevlilerinin dışarıya çıkardığı kişi hakkında bir bilgi verilmedi.

ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesini eleştirdi

BM 78'nci Genel Kurul konuşmasında ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesini eleştiren Reisi, Washington yönetimi zorbalık yapıyor dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, "ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesi, anlaşmaya bağlılık ilkesinin ihlaliydi. Amerika'nın bu davranışı, iddiasının aksine, işbirliği yerine kanunsuzluğu ve zorbalığı ikame etmesidir." dedi.

Reisi, nükleer silahın İran'ın savunma doktrininde yer almadığını iddia ederken, "Atom bombası suçu işleyen, nükleer silahsızlanmaya gitmediği gibi bir de yaptırımlarla milletin hakkını ayaklar altına alıyor." diyerek ABD'yi çelişkili olmakla suçladı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum