Bölge illerinde anket: HDP yerinde sayıyor

Bölge illerinde anket: HDP yerinde sayıyor
Rawest Araştırma, bölgenin dört ilinde yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Van illerinde yapılan ankete göre, AK Parti yüzde 11’lik oy kaybı yaşarken, CHP’nin oyları da yüzde 2,7’den, 9,8’e yükseldi. HDP ise yerinde sayıyor.

TİGRİS HABER - Rawest Araştırma, Haziran 2022’de Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Van illerinde yürüttüğü saha araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Ankette katılımcılara ‘Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ sorusu soruldu.

Bölgede AK Parti oylarında büyük bir düşüş yaşanırken, CHP oylarında ise önemli bir değişim görüldü. Anket sonucuna göre AK Parti’nin oy oranı yüzde 23,8 olarak ölçüldü. Anket şirketinin karşılaştırmalı anket sonucuna göre 2018 seçimleri göz önünde bulundurulduğunda AK Parti yüzde 11 oranında oy kaybı yaşadı. AK Parti 2018 seçimlerinde yüzde 34,7 oy almıştı.

anket-tigris.jpg

HDP’nin oy oranı ise yüzde 51,3 olarak ölçüldü. 2018 Haziran’da HDP’nin oyu yüzde 52,4 idi. Ankette CHP’ye oy vereceğim diyenlerin oranı da yüzde 2,7’den, 9,8’e yükseldi. MHP’nin 2018 karşılaştırılmalı seçim sonuçlarına göre oyu yüzde 4,3’ten yüzde 1,9’a düştü.

Ankete göre, İYİ Parti’nin oy oranı ise 1,8’den, 2,1’e yükseliyor. Saadet Partisi’nin oyu da ankete göre yüzde 1,0 olarak ölçüldü. Saadet Partisinin 2018 oyu yüzde 1,2 idi.

Araştırmanın bir başka dikkat çeken yönü ise, AK Partiden kopanların kurduğu Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oy oranları oldu. Ankete göre, Gelecek Partisi yüzde 2,6 oy oranına sahip olurken DEVA Partisi ise yüzde 4,7’lik oy düzeyine erişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum