Bölge illerinde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri

Bölge illerinde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri
Diyarbakır, Şırnak ve Batman'da, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla programlar gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır'da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve öğrenciler tarafından şiirler okundu. Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin koro tarafından seslendirildiği programda, anaokulu öğrencilerinin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması beğeni topladı.

Etkinliğe, Vali Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç, Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, kamu kurumlarının temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şırnak

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'ndaki etkinlikte de günün anısına öğrenciler tarafından şiirler okundu, oratoryo seslendirildi. Vali Ali Hamza Pehlivan, programda yaptığı konuşmada, yurdun tamamında öğrencilerin bu ruh ve şuuru ömürleri boyunca rehber edineceklerini belirtti.

"Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan bu destan, Milli Mücadele ruhu kadar tarihimizin de medeniyetimizin de medeniyet tarihimizde vermiş olduğumuz o mücadelelerinde bir özetidir, simgesidir, sembolüdür." ifadelerini kullanan Pehlivan, bunun çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Programda, şiir, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Etkinliğe, Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Yücel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Çıldır, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İl Müftüsü Mehmet Taştan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.