Bölge kentleri kar’a teslim!

Bölge kentleri kar’a teslim!
Ülkenin doğu kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı devam ediyor. Hava ve karayolu ulaşımında aksamalar devam ederken, karla mücadele çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Dün sabah itibariyle bölge illerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok kentte yollar kapandı, çok sayıda araç mahsur kaldı, kazalar meydana geldi. Etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi, çok sayıda yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Bölge kentlerinde kar yağışı etkisini sürdürürken, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri kardan dolayı kapanan ulaşım yerlerini açmak için mücadelesini sürdürüyor.

Diyarbakır

Diyarbakır'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan kar ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin-Diyarbakır kara yolunda ulaşım durdu. Kaymakamlıklar, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, UMKE ve AFAD ekipleri, yolun yeniden açılması için yapılan çalışmalar sonucu Mardin-Diyarbakır kara yolu ulaşıma açıldı.

bolge-kentlerinde-kar-esareti-devam-ediyor-3.jpg

Van

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 272 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 72, Başkale'de 3, Çatak'ta 95, Erciş'te 60, Gevaş'ta 13, Gürpınar'da 11, Muradiye'de 7 ve Saray ilçesinde ise 11 olmak üzere toplam 272 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Hakkâri

Hakkâri’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 59 köy ve 181 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Hakkâri İl Özel İdaresi yetkilileri, il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 27 köy ve 68 mezra, Çukurca'da 8 köy ve 14 mezra, Derecik'te 3 köy ve 15 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra ile Yüksekova ilçesinde de 3 köy ve 15 mezra olmak üzere 59 köy ve 181 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapandığını duyurdu. Kapalı köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Şırnak

Şırnak'ta dün etkisini gösteren kar ve tipi nedeniyle kent merkezi ve bağlı ilçelerde 92 köy ve 19 mezra yolu ulaşıma kapandı.
Şırnak İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent genelinde kar ve tipi etkisini sürdürüyor.

Muş

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 298 köy yolunun kapandığını belirtti.
Belediye ekipleri, kent merkezindeki kaldırım, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması başlattı.
Yoğun kar nedeniyle beyaza bürünen kentte, araçlar karla kaplandı. Vatandaşlar da araçların üzerinde, iş yeri ve evlerinin önünde biriken karları temizledi.

bolge-kentlerinde-kar-esareti-devam-ediyor-2.jpg

Dersim

Dersim’de iki günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde il özel idaresi genel sekreterliği tarafından başlatılan yol açma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, merkezde 45, Mazgirt’te 49, Çemişgezek’te 13, Nazımiye’de 21, Ovacık’ta 36, Pertek’te 28 ve Pülümür’de 5 olmak üzere kapalı bulunan 197 köy yolunu açmak çalışmaları sürüyor.

Batman

Batman'da günlerdir etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 270 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
Batman-Siirt karayolunda saatlerce ulaşım dururken, kar yağışının 1 metreyi aştığı yüksek kesimlerde hayat olumsuz etkilendi. Etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Sason’da 90, Kozluk ilçesinde 95, Gercüş ilçesinde 55, Beşiri ve Hasankeyf ilçeleri ile merkeze bağlı 30 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Batman Valiliği koordinesinde 112 merkezinde acil durum müdahale masası kuruldu.

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.