Bölgede 5 ilde 877 yerleşimin yolu kapandı

Bölgede 5 ilde 877 yerleşimin yolu kapandı
Bölge kentlerinde yağmaya başlayan kar, 5 ilde toplam 877 yerleşim yerinin yollarını kapattı. Kentlerdeki İl Özel İdare birimleri karla mücadeleye devam ediyor.

TİGRİS HABER - Küresel ısınmanın etkisi bu sene kendisini gösterdi. Kış bitimine doğru bölgede kar yağışı yeni başladı. Ancak yağan kar hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede bulunan 5 kentte toplam 877 yerleşim yerinin yolarını kapattı.

Van

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 345 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 72, Başkale'de 15, Çaldıran'da 35, Çatak'ta 65, Gevaş'ta 3, Gürpınar'da 53, Muradiye’de 17, Özalp ilçesinde 31, Sarayda 16 ve Tuşba ilçesinde ise 38 olmak üzere, toplam 345 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

kar-bolge-5.jpg

Hakkari

Hakkari il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 176 yerleşim yolu ulaşıma kapandı.

İl özel idaresi yetkilileri, Hakkâri merkezde 13 köy ve 38 mezra, Çukurca'da 5 köy ve 6 mezra, Derecik'te 3 köy ve 12 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra ile Yüksekova'da 2 köy ve 10 mezra yolu ulaşıma kapandı. Toplamda 41 köy ve 135 mezra yolu olmak üzere 176 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapandığı şehirde, yolların yeniden açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Şırnak

Şırnak’ta etkili olan kar yağışı, kısa sürede yarım metreyi buldu. Dün akşamdan beri etkisini gösteren kar yağışıyla bazı köy yolları kapanırken, karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması devam ediyor.

Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri beyaza büründü. Bu yıl karın geç yağdığı ilçelerde ilk defa her yer beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığı yüksek rakımlı bölgelerde yarım metreyi aştı.

Karayolları ekiplerinin karla mücadelesi başladı

Dün etkili olan kar yağışı birçok köy yolunu ulaşıma kapattı. Karayolları ekipleri karla mücadele çalışması başlattı. İlçe merkez ve köylerde kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Ekipler ana arterleri açmak için geceden çalışma başlattı.

kar-bolge-2.jpg

Bingöl

Bingöl'de kar nedeniyle yolu kapanan 138 köyde İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından bölge genelinde olduğu gibi Bingöl'de de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar yağışıyla beraber ulaşımda aksamalar meydana gelirken, birçok köy yolu da kapandı. Merkeze bağlı 47, Adaklı 21, Genç 32, Karlıova 9, Kiğı 7, Solhan 9, Yayladere 7 ve Yedisu 6 olmak üzere toplamda 138 köy yolu ulaşıma kapandı.

kar-bolge-4.jpg

Batman

Batman'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 80 köy ve birçok mezra yolu ulaşıma kapandı.

Batman'da akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı, yüksek kesimlerde kalınlığı 50 santime ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Sason, Kozluk ve Gercüş ilçelerine bağlı 80 köy ve birçok mezra yolu ulaşıma kapandı. Etkili olan kar yağışı yüksek rakımlı köylerde hayatı olumsuz etkiledi. Bazı besiciler kar üzerinde hayvanlarını beslediği görüldü. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için kaymakamlıklar koordinesinde İl Özel İdaresi ve ilçeler şantiye ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Tunceli

Tunceli'de kar yağışının ardından 128 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tunceli'de cuma gecesi başlayan ve dün etkisini artıran kar yağışı nedeniyle il genelinde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Tunceli Valiliği koordinesinde il özel idaresi genel sekreterliğine bağlı ekipler, kapalı bulunan 128 köy yolunda çalışma yürütüyor.

kar-bolge-1.jpg

Siirt

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyünde doğum sancısı çeken Asiye Satra (22), 112 Acil Servisi ve Siirt İl Özel İdaresi ekiplerince ilçe devlet hastanesine ulaştırıldı.

Pervari'nin Düğüncüler köyünde yaşayan 22 yaşındaki Asiye Satra, doğum sancıları başlayınca yakınları yetkilileri arayarak yardım istedi. Kardan yolu kapalı olan Düğüncüler köyünde bulunan 2 çocuk annesi Asiye Satra, yaklaşık iki saatlik uğraş sonrası ambulansla Pervari İlçe Devlet Hastanesine ulaştırıldı. Üçüncü çocuğuna hamile olan Satra'nın hastaneye getirilerek tedavi altına alındığı, anne ve çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.