Bölgede halı ihracatı yüzde 50 arttı

Bölgede halı ihracatı yüzde 50 arttı
Türkiye'nin halı üretim merkezi konumundaki Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin mayıs ayındaki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50,7 artarak 159 milyon 325 bin dolara ulaştı.

TİGRİS HABER - Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ve ekonomik istikrarın üretim ve ihracata olumlu yansıyacağını belirtti.

Türkiye'nin önemli ihracat kalemlerinden halının mayıs ayıyla toparlanmaya başladığına dikkati çeken Kaplan, şunları kaydetti:

"Bölgemizin mayıs ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50,7 artışla 159 milyon 325 bin dolar oldu. Sektörümüz Türkiye için olduğu gibi Gaziantep ve bölgemiz için de büyük önem taşımaktadır. Bölgemizde yaklaşık 50 bin kişi sektörde istihdam edilmektedir. Bu Gaziantep, bölge ve ülke ekonomisi için büyük bir değer ve önem."

Kaplan, aralık ayında İstanbul'da ilk kez gerçekleştirilecek CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı'nın sektöre önemli katkı sağlayacağını vurguladı. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.