BOMBA SESLERİ ALTINDA EĞİTİME DEVAM

BOMBA SESLERİ ALTINDA EĞİTİME DEVAM
Türkiye’de yarı yıl tatilinin bitmesinden sonra örgenciler ders başı yaptı. Ancak Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki çatışmalar nedeniyle eğitim öğrencisiz başlarken, Yenişehir İlçesi’ndeki okullar ise bomba sesleri altında ders başı yaptı.

Sur’da sokağa çıkma yasağının 69. günü geride kalırken, Diyarbakır’ın Yenişehir mahallesinde bulunan Selahaddin Eyyübi Anadolu Lisesi öğrencileri 2015 2016 eğitim öğretim yılının 2. yarısına bomba ve çatışma sesleri altında başladı.

2015 2016 Eğitim Öğretim yılının 2. yarısı dün başladı. Ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrencinin ve 900 bine yakın öğretmenin ders başı yaptığı 2015 2016 eğitim öğretim yılının 2. yarısı için ilk ders zili dün sabah çaldı. 1 milyon 200 bin öğrenci okul öncesi eğitime devam ederken, 1 milyon 136 bin öğrenci ise ilkokul’da ikinci yarıya başladı.

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı, operasyonların ve çatışmaların sürdüğü bölgelerdeki çocukların eğitim öğretim haklarının ihlal edilirken, Diyarbakır’ın Sur ilçesi çevresindeki Yenişehir mahallesindeki okullardaki öğrenciler, top, bomba ve çatışma sesleri altında 2015 2016 eğitim öğretim yılının 2. Yarısına başladılar.

Diyarbakır’ın Yenişehir mahallesinde bulunan Selahaddin Eyyübi Anadolu Lisesi öğrencileri çatışma ve bomba seslerinin artık normal yaşam içinde kanıksandığı bir ortamda okul bahçesinde ders zilinin çalmasını bekliyorlar.

VELİLER: ÇOCUKLARIMIZ MAĞDUR

Okulun önünde bekleyen bir veli ise “Alipaşa İlköğretim Okulu kapalıdır ve çocuklarım okula gitmiyor. Bu çocukların yetişmesi lazım, okuması lazım. Bu savaşın bir an önce durması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Kesiye Varlı isimli bir anne ise çocuklarını 3 aydır okula gönderemediğini belirterek, yaşananlara tepki gösterdi. Varlı, “Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Başbakan hiçbir çocuk mağdur edilmeyecek diyor. Bizim çocuklarımız mağdurdur. 3 aydır yeter artık. 4 tane çocuğum, 3’ü eğitim çağında. Yeter artık. Öldürmek kolay da barış mı zor? Okulu taşımıyorlar, çocukları başka yere göndermiyorlar.” ifadelerini kullandı.

3 AYDIR OKULA GİDEMEYEN UMUT: OKUMAK İSTİYORUM

Çocuğuyla Sur’da yürüyen bir veli ise bazı hocaların okulda olduğunu ancak kimsenin çocuğunu korkudan gönderemediğini dile getirdi. Veli, “Üç aydır okul yok. Silahlar patlıyor, çocuklar korkuyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Buna çare bulunması gerekiyor.” dedi. Umut ismindeki öğrenci ise “Okumak istiyorum. Silahlar patlıyor, korkuyorum.” sözleriyle düşüncelerini anlattı.

Bir sokakta oturan Serdar Canbey isimli öğrenci ise kısa süre önce yakılan Süleyman Nazif İlkokulu öğrencisi olduğunu belirterek, “Ama dört aydır okula gidemiyorum.” dedi.

Ali Abbas YILMAZ/özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.