Borçları için, bir kızını daha evlendirecek

Borçları için, bir kızını daha evlendirecek
Urfa'da 14 yaşındaki G. Ay babası tarafından elektrik borcunu ödemek amacı ile başlık parası karşılığında evlendirilmeye çalışılıyor. Baba Ay'ın daha önce 13 yaşındaki çocuğunu borçlarını karşılamak için zorla evlendirdiği ortaya çıktı.

URFA - Urfa'da yatalak baba  elektrik borcunu ödeyebilmek için kızını "başlık parası" karşılığında evlendirmeye çalışıyor.  Urfa'da kalp ve böbrek hastalığı nedeniyle 5 yıldır çalışamayan 6 çocuk babası 52 yaşındaki Hamet Ay, gelen elektrik borcunu ödeyebilmek için 3 yıl önce 13 yaşındaki kızı N. Ay'ı para karşılığında evlendirdi. Borcunu kapatamayan Ay, şimdi de 14 yaşındaki kızı G. Ay'ı para karşılığı evlendirerek icradan kurtulmaya çalışıyor.


6 çocuk babası olduğunu söyleyen Ay, "Komşularımızın yardımıyla karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. İlaç alacak param yok. Eşim ve çocuklarımın kağıt ve hurda topluyor" dedi. Diyalize bağlı yaşadığını söyleyen Ay, "Hastalığımdan sonra rapor aldım ve şimdi 3 ayda bir malul sıfatıyla devlet bana 800 lira veriyor. Ancak bu parayla ben, eşim ve 2 kızımın geçinmesi çok zor. 2011 yılında kızım N. Ay'ı çaresiz bir şekilde 4 bin lira başlık parasıyla evlendirdim. Aldığım bu parayla elektrik borcunu ödedim ama icradan kurtulamadım. Şu anda 8 bin 137 lira elektrik borcundan dolayı icralık olmuş durumdayız. Bu parayı ödeyemezsek sahip olduğumuz tek varlığımız evimiz elimizden gidecek. Evimizi kaybedersek gidecek yerimiz yok, başımızı sokacağımız yerlerin de kirasını ödeyemeyiz. Şimdi mecburen 14 yaşındaki kızım G'yi başlık parasıyla evlendirip bu borcumu kapatmak istiyorum" diye konuştu.

Elektrik borcu yüzünden bir kardeşinin para karşılığı satıldığına tanıklık eden G. Ay ise, "Ben de bir insanım ve fatura yüzünden hayatımı karartmak istemiyorum. Ablam gibi mutsuz bir hayat istemiyorum. Ben öğretmen olmak istiyordum. Ancak beni okuldan çıkardılar. Şimdi de beni borçların ödenmesine karşılık evlendirmek istiyorlar. Böyle bir durum olursa zehir içer kendi canıma kıyarım" dedi. 

baslik-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.