Bravo dede

Bravo dede
“112 yaşındayım Allaha şükür nafakamı kendim çıkarıyorum”Diyarbakır’da yaşayan ve 112 yaşında olduğunu söyleyen Yasin Kaçmaz isimli vatandaş, seyyar satıcılık yaparak ailesini geçindiriyor.

Diyarbakır - Sur ilçesi Gazi Caddesi Aşefçiler Sokağı’nda seyyar satıcılık yapan Yasın Kaçmaz, 6 çocuğunun olduğunu söyledi. Çocuklarından 2’sinin engelli olduğunu belirten Kaçmaz, diğer 4 çocuğunun ise kendisine bakmadığını dile getirdi. Eşinin de yatalak olduğunu kaydeden Kaçmaz, maaşı olmadığı ve eşiyle birlikte 2 engelli çocuğuna bakmakla yükümlü olduğu için seyyar satıcılık yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

 Sabah erken saatlerinde Aşevçiler Sokağı’nda bulunan seyyar tezgahına gelen Yasin Kaçmaz, akşam saatlerine kadar çalışıyor.İşitmede hafif sorun yaşadığını belirten Kaçmaz, kendi imkanları ile ayakta durmaya çalıştığını söyledi. Kaçmaz, “112 yaşındaşım ama Allah’a şükür kimseye el açmadan kendi nafakamı kendim çıkartıyorum. Bazı müşteriler bana fazla para veriyor, bazıları da beni saf bulup daha az para veriyor. Ben Allah’tan başka hiçbir kula muhtaç değilim. Evim Aşefçiler Sokağı’na yakın, maaşım olmadığından bu işi yapmak zorundayım, yoksa ben ve engelli çocuklarım aç kalır.’’ dedi.(İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.