BTK’dan yeni düzenleme: Yılda iki zam gelecek
TİGRİS HABER - Kurum, Türk Telekom’un her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinden itibaren geçerli olacak şekilde internet tarifelerinde otomatik artış yapmasına onay verdi.
Mevcut internet altyapısı dünya ortalamasının gerisinde kalan Türkiye’de, yüksek fiyatlar milyonlarca kullanıcıyı zor durumda bırakıyor. BTK’nın bu kararıyla, Türk Telekom’un geçmişte uyguladığı yüksek zam oranları artık resmi bir uygulama haline gelmiş oldu.
Yeni düzenlemeye göre, internet servis sağlayıcıları, Türk Telekom’un toptan tarifelerde yaptığı artışı abonelerine yansıtacak. Zam oranı, toptan tarifedeki artışla aynı veya daha düşük olacak. Ayrıca, şirketler tarife değişikliğini yürürlüğe girmeden en az 1 ay önce duyurmak zorunda.
Gazeteci Olcay Aydilek’in aktardığı bilgilere göre, BTK, internet tarifelerinin yılda iki kez, 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihleri itibarıyla güncellenmesine onay verdi. Bu artış, belirlenen dönemdeki ÜFE sınırlarını aşmayacak şekilde uygulanacak. (Haber Merkezi)
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.