Bu fotoğrafın nedeni işsizlik mi, mesleksizlik mi?

Bu fotoğrafın nedeni işsizlik mi, mesleksizlik mi?
Diyarbakır’daki bir mağaza 50 personel alımı için duyuru yaptı. O duyuruyu gören yüzlerce kişi, işe girebilmek için market önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yılmaz Yiğitler - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’daki Şok Marketler Zinciri, kent genelindeki şubelerinde çalıştırılmak üzere 50 personel alımı için duyuru yaptı. İŞKUR üzerinden istihdam edilecek personel alımı için yüzlerce kişi başvuru yaptı.

"İki üniversite bitirdim hala işsizim"

Markette çalışmak için başvuranlardan Ahmet Can Yaşar, “İki üniversite bitirmeme rağmen halen işsizim. Bir sürü eğitim aldım. Liyakatsizliğin önüne geçilemediği için bu haldeyiz. Diyarbakır’da iş potansiyelinin olduğunu düşünmüyorum. Adam akılı olarak fabrika yok. İnsanlar işsizlik durumunda baya bir muzdarip. Birkaç fabrika fazla olsaydı işsizlik kuyrukları oluşmazdı” dedi.

issizlik-tigris.jpeg

"Sigortasız çalıştırıyorlar"

28 yaşındaki Meral adlı kadın ise, “9 aydır işsizim. Birçok sektöre iş başvurusunda bulundum. Pandemiden dolayı hiçbir yerde iş bulamadım. Bazı yerler sigortasız personel çalıştırıyor, 9-10 saat mesai yaptırıyor ve bin 500 TL ücret veriyorlar. Bu durum resmen haksızlık” ifadelerini kullandı.

"Eskiden torpildi, şimdi referans"

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş da, “Diyarbakır’da işsizlik oranı çok yüksek. 4 yıldır işsizim. Birçok yerde iş aradım. İş yok. Gittiğim her yerde referans istiyorlar. Tabi referansın da ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Eskiden torpildi şimdi referans olmuş. Bir iş yeri 100 kişi alıyorsa, bunun sadece 1 kişisi referanssızdır. Bundan dolayı çok üzülüyorum. Özelliklede ülkem ve milletim adına çok üzülüyorum. Ülkem çok kötü yerlere gidiyor. Birde insanlara “neden yurt dışına gitmek istiyorsunuz” diyorlar. Yurt dışına gitmeyip de ne yapacağız. İş bulamıyoruz. Bulduğumuzda da bin liraya çalıştırmak istiyorlar. Ülkemiz kendi vatandaşına değer vermiyor” tepkisinde bulundu.

issizlik-tigris2.jpeg

"Mesele işsizlik değil, iş beğenmezliktir"

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu geçtiğimiz yıl bir programda yaptığı konuşmada, “Mesele işsizlik değil mesleksizliktir, iş beğenmezliktir” açıklaması yapmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum