Bu hafta 4 film vizyona girecek

Bu hafta 4 film vizyona girecek
Çekimleri KKTC'de sınır köyü olan Akıncılar'da yapılan ve küçük yaştaki evlilikleri ele alan "Halam Geldi" ile Antalya Altın Portakal ve Malatya Film Festivali'nde ödül alan "Kusursuzlar" izleyiciyle buluşacak.

İSTANBUL -Bu hafta 2'si yerli 4 filmvizyona girecek.  Gazeteci Evrim Kanpolat'ın gerçek bir olaydan uyarlayarak yazdığı "Halam Geldi" filminin çekimleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde medeniyetlerin iç içe geçtiği, birden fazla kültürün bir arada yaşadığı köylerden biri olan Akıncılar'da gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Erhan Kozan'ın yaptığı filmde, Akıncılar'da yaşayan Diyarbakırlı 13 yaşındaki üç genç kızın hikayesi anlatılıyor. Küçük yaşta yapılan evlilikler ile akraba evliliğinden doğan engelli çocukların yaşamını çocukların gözünden beyazperdeye taşıyan filmde, aynı zamanda Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi arasındaki sınır sorunu da insani yönleriyle ele alınıyor.  

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal FilmFestivali'nde özel bir gösterimle galası yapılan filmde, Burçin Terzioğlu, Turgay Tanülkü, Dilek Çelebi, Necip Memili, Berke Hürcan rol alıyor.

"Oldboy"

Spike Lee'nin yönetmen koltuğunda oturduğu "Oldboy" da JoshBrolin, Elizabeth Olsen, SharltoCopley ile Samuel L. Jackson rol alıyor.Gerilim sevenleri sinemasalonlarına çekmesi beklenen filmin konusu şöyle: "Joe Doucett kaçırılır ve dış dünyayla hiçbir iletişiminin olmadığı karanlık bir yere götürülür. Bu karanlık mahsende neden kaçırıldığını dahi bilmeden yirmi yıl boyunca tutsak edilir. Hiçbir kurtulma umudu kalmamışken televizyondan gösterilen bir haberde karısının öldürüldüğünü ve baş şüpheli olarak arandığını öğrenir ve günü gelip dışarı çıktığında öncelikli amacı karısının katillerini ve kendini kaçıranları bulup esaslı bir intikam almaktır. Ne var ki soruşturmaya başladığında zannettiği kadar özgür bir adam olmadığını ve tuzaklarla dolu bir suç ağına karşı zorlu bir yoldan geçmesi gerektiğini anlar." 

"Kusursuzlar"

50. Antalya Altın Portakal FilmFestivali'nde "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen", 4. Malatya FilmFestivali'nde ise "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerine layık görülen "Kusursuzlar" izleyici ile buluşuyor. Başrollerini İpek Türktan ile Esra Bezen Bilgin paylaştığı filmde, İbrahim Selim, Mehmet Ali Nuroğlu, Suna Selen ve Melih Düzenli de rol alıyor.Yönetmenliğini Deniz Eyüboğlu Aydın, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, müziklerini Barış Diri, kurgusunu ise TheronPatterson'ın yaptığı film, kardeşlik ilişkilerine, beraber büyümenin getirdiği rahatlığa, bu rahatlığın yarattığı güvenceye ve kan bağı haricinde çok az ortak yanı olan iki insan arasındaki ilişkiye dayanıyor. 

"WalterMitty'nin Gizli Yaşamı"

Ben Stiller'in yönettiği "WalterMitty'nin Gizli Yaşamı"nın oyuncu kadrosunda, Ben Stiller, KristenWiig, SeanPenn ile KathrynHahn yer alıyor. Macera ve dramatik türündeki filmin konusu şöyle: 

"Fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek "Life!" dergisinin fotoğraf arşivinde çalışan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl ile flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.