Bu mahalleye 10 gündür elektrik verilmiyor

Bu mahalleye 10 gündür elektrik verilmiyor
Diyarbakır merkez Sur İlçesi’ne bağlı Karaçalı Mahalle sakinleri yaklaşık 10 gündür elektriksiz. Mahalle sakinleri, DEDAŞ’ın kendilerini cezalandırdığını belirtiyor, DEDAŞ yetkilileri ise kaçak kullanım nedeniyle trafonun yandığını, arızanın giderilmesi ile trafonun devreye gireceğini söyledi.

DEDAŞ’tan ise elektrik kesintisine ilişkin yapılan açıklamada, 254 abonenin 7 ayrı trafodan enerji aldığını ve sadece 61 abonenin enerji aldığı trafonun onarılmak için atölyede bulunduğunu ve genel bir enerji kesintisinin yaşanmadığını belirtildi.

Diyarbakır’da kış ayının gelmesi ile elektrik kesintileri başladı. Kesintiler nedeniyle vatandaş DEDAŞ’a tepkili. Merkeze bağlı Karaçalı Mahallesine yaklaşık 10 gündür elektrik verilmiyor.

DEDAŞ eziyet ediyor

Açıklama yapan Mahalle sakinleri, ”10 günden beri elektriğimiz yok, DEDAŞ yetkilileri ‘arıza var’ diyerek trafomuzu götürdü, ancak 10 gündür trafo gelmedi. DEDAŞ resmen trafomuzu rehin aldı. Vatandaşına elektrik vermekle yükümlü olan DEDAŞ bizi günlerdir mağdur ediyor. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz, evler soğuk, hiçbir şey çalışmıyor. Günlerdir banyo ihtiyacımızı gideremiyoruz. Bu durum sosyal yaşamımızı etkiliyor. Aboneler olarak düzenli olarak faturalarımızı ödüyoruz. Herhangi bir cezamız yok ancak DEDAŞ ‘birikmiş cezanız var’ diyerek bize eziyet ediyor. 1-2 gün içinde çözülebilecek bir sorun 10 gündür çözülmüyor. Mahalleliler olarak mağduruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımız temiz bir şekilde okula gidemiyor. Yetkililer bir çözüm bulsun. Eve gidemiyoruz, ev dışarıdan daha soğuk. Bu mahallede yaklaşık bin kişi yaşıyor, 10 gündür elektrik yüzü görmedik” tepkisinde bulundular.

karacali-.jpg

DEDAŞ, trafodaki arıza giderilince elektrik verilecek

DEDAŞ yetkilileri ise, aşırı kaçak kullanıldığı için trafonun yandığını, arızanın giderilmesi ile trafonun tekrar yerleştirileceğini bildirdi.

“Sadece 61 abonenin enerji aldığı trafo onarılmak için atölyemize getirilmiştir”

Dicle Elektrik A.Ş. de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Merkez Sur ilçesi Karaçalı mahallesinde 254 abone 7 ayrı trafodan enerji almaktadır. Söz konusu trafolardan sadece birinde aşırı yüklenmeden dolayı arıza yaşanmış ve sadece 61 abonenin enerji aldığı trafo onarılmak için atölyemize getirilmiştir. Mahallenin tamamının enerjisiz kalması söz konusu olmayıp diğer 6 trafo bölgesinde elektrik enerjisi vardır. Uzmanlarımız ciddi biçimde zarar gören trafonun onarımını tamamlamış ve bahse konu trafo gün içerisinde yerine takılarak devreye alınacak ve böyle 7 trafo bölgesinin tamamı enerjilendirilecektir. Elektrikle ısınmanın da etkisi ile kayıt dışı tüketimi yüzde 80 dolayında olan Karaçalı mahallesinde aşırı yüklenmeden dolayı zaman zaman trafo arızaları yaşanmakta olup bu durum zorunlu kesintiler yaşanmasına neden olabilmektedir. Ayrıca mahalledeki bazı konut ve ticarethanelerde sözleşmesiz tüketim yapıldığı tespit edilmiş olup, bu durum trafolara daha fazla yük binmesine neden olmaktadır. Öte yandan mahalledeki abonelerin ödenmemiş yaklaşık 400 bin liralık elektrik borcu vardır. Ödenmeyen borçlarla ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Tüm bu olumsuzlukların yaşanmaması için abonelerin elektriği kayıt altında ve ihtiyaçları kadar kullanması, abonesiz tüketicilerin abonelik işlemlerini yaparak kayıt altına girmesi ve ödenmeyen elektrik borçlarının da ödenmesi gerekmektedir.”denildi.

Murat ÖZBİLEK/ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.