Bu nasıl vicdan bu nasıl insanlık!

Bu nasıl vicdan bu nasıl insanlık!
Dört ay önce evi yakılan ve evinin eşyaları çalınan Hanım Demir, çocukları, gelini ve altı torunu ile 12 kişi iki göz odalı bir evde sığıntı olarak yaşıyor.

Evimde bozuk bir buzdolabından başka bir şey yok

Özel Haber: Ali Abbas Yılmaz

Astım hastası olan ve 6 aydır maaşı da kesik olan Demir, hayırsever vatandaşların yardımları ile hayatta kalmaya çalışıyor. Yetkililerden evinin onarılması ve eşyalarının yenilenmesi çağrısında bulunan Demir, “Yetkililerden isteğim, yakılan evimin tamir edilmesi ve evimin çalınan eşyalarının yerine konmasıdır. Şuan 12 kişi mecburiyetten ayı eve sığınmışız. Eğer evim tamir edilirse ve eşyaları olursa evimde kalmak istiyorum. Evimde bozuk bir buzdolabından başka bir şey kalmamış” diye konuştu.

58 yaşındaki Hanım Demir’in Sur ilçesi Melikahmet semtindeki evi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yaklaşık 4 ay önce yakıldı.  Demir’in evi hem yakıldı hem de soyuldu. Dört aydır çocukları, gelini ve torunlarıyla evinin avlusundaki başka bir eve sığınan ve kötü koşullarda yaşamak zorunda kalan Demir, çevre sakinlerinin ve yardımsever vatandaşların katkılarıyla hayata tutunmaya çalışıyor.

‘Evimi yaktılar ve şimdi evimin avlusundaki başka bir eve sığındım’

Demir yaşadıklarına ilişkin şunları paylaştı: “Benim evde olmadığım bir sırada gelip evimi yakmışlar. Evimin içindeki klimaya varıncaya kadar söküp götürmüşler. Yani, işlerine yarayan ne varsa alıp götürmüşler. Evimin camlarını, kırmışlar, içindeki eşyalardan işlerine yarayanı götürmüşler ve evi de ateşe vermişler. Evimi yaktılar ve şimdi evimin avlusundaki başka bir eve sığındım.”

‘İki göz odada 12 nüfus kalıyoruz’

Eşini 20 yılı aşkın bir zamandır kaybettiğini belirten Demir, sığındığı evde kimlerle kaldığına ilişkin olarak ise şöyle konuştu: “Şimdi sığındığımız evde benimle birlikte beş çocuğum, gelinim ve altı da torunumla birlikte kalıyoruz. İki göz odada 12 nüfus kalıyoruz. Astım hastasıyım ve maaş bağlıydı ama 5 - 6 aydır maaşımı da alamadım. Komşum benim adıma araba almış ve üzerimde araba göründüğü için maaşım kesildi. Komşuların çevredeki hayırseverlerin yardımı ile geçinmeye çalışıyoruz.”

‘12 kişi mecburiyetten ayı eve sığınmışız’

Eşiyle imam nikahlı olduğunu ifade eden Demir, içinde bulunduğu çaresizliğe yetkililerin bir çözüm üretmesini beklediğini belirterek, “Yetkililerden isteğim, yakılan evimin tamir edilmesi ve evimin çalınan eşyalarının yerine konmasıdır. Şuan 12 kişi mecburiyetten ayı eve sığınmışız. Eğer evim tamir edilirse ve eşyaları olursa evimde kalmak istiyorum. Evimde bozuk bir buzdolabından başka bir şey kalmamış” diye konuştu.

‘Hayırseverlerin fitreleriyle geçiniyoruz’

Dört ay önce aynı şekilde gelininin de evinin yandığını belirten Demir, eşinin ilk karısından olan üvey oğlunun eşi ve 5 çocuğuyla aynı evde yaşadığını söyledi. Demir’in gelini olan Yüksel Sansarkan ise yaşadıkları mağduriyete ilişkin şunları söyledi: “Dört ay önce benim evimi de yaktılar. Altı çocuğumla birlikte kaynanamın yanındayız. 7 kişi biz 5 de kaynanamlar ve toplam 12 kişi bir evde kalıyoruz. Çocuklarımdan; Fatma (14), Ramazan (11), Muhammed (9), Melek (6), Damla (4), Serdar (2) yaşında. Eşim cezaevinde ve hiçbir gelirimiz yok. Evimiz yandı ve kaynanam bize bakıyor. Kaynanamın da maaşı 6 aydır kesik ve hayırseverlerin fitreleriyle geçiniyoruz. Yetişkin olarak sadece bir kaynım var ama o da nerededir bilmiyoruz, eve geldiği yok. Biz burada iki kadın bu kadar çocukla baş başayız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.