Bu öğretmeni çocuklardan uzak tutun

Bu öğretmeni çocuklardan uzak tutun
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde görev yapan Büşra Tarım adlı öğretmen skandal bir paylaşımda bulundu. Binlerce kişi Tarım'ın görevden alınmasını istedi. İlçe Kaymakamlığının ise öğretmeni savunması dikkat çekti.

TİGRİS HABER- Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde bulunan Girmeli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmenliği yapan Büşra Tarım sosyal medya hesabından, “Artık tayinim çıkabilir mi. Allah’ım insanların Kürtçe konuşmasına tahammülüm kalmadı da” paylaşımı yaptı. Kısa süre içerisinde Tarım’ın bu paylaşımına binlerce kişi sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Görevden alınsın

Kutsal mesleğiyle bağdaşmayan paylaşım yapan Tarım’ın Kürtlere yönelik ırkçı paylaşımı sosyal medyada birçok kişinin tepkisine neden oldu. Yoğun tepki üzerine Tarım hesabına korumaya aldı. Binlerce kişi öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayan ifadeler kullanan Tarım’ın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alınmasını istedi.

tepki.jpg

Kaymakamlıktan tuhaf açıklama

Kaymakamlık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “İlçemizde görev yapan bir öğretmenimizin sosyal medya hesabından, bilgisi dışında kendisine ait olmayan ifadeler kullanılmıştır. Öğretmenimizin durumu fark etmesi üzerine, Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunmuş olup, adli tahkikata ilişkin süreç başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Derhal görevine son verilmeli

7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’den aday adayı olan avukat Ercan Ezgin’de ırkçı paylaşıma tepki gösterdi. Milli Eğitim bakanı  @ziyaselcuk’u etkitleyen Ezgin, “Nefret suçun işleyen bu sözde öğretmenin Mardin'in Nusaybin ilçesinde Girmeli Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yaptığı belirtilen Büşra Tarım olduğu iddia ediliyor. Bir öğretmenin zihniyeti buysa derhal görevine son verilmeli. Bunun gibi zihniyetler ancak fitne, fesat ve düşmanlığı öğretir. Yazık oysa yüz binlerce mezun öğretmen insan gibi görev yapmak için atama beklerken” paylaşımında bulundu.

Büşra Tarım’ın 3 yıl önce Nusaybin’de öğretmen olarak göreve başladığı öğrenildi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.