Buldan ve Sancar’dan HDP’li milletvekilinin darp edilmesine tepki

Buldan ve Sancar’dan HDP’li milletvekilinin darp edilmesine tepki
HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in polislerce darp edilmesine tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Zulme ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz, demokrasi ve barış mücadelesini daha da büyüteceğiz” dedi.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen yürüyüşte HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in polisler tarafından darp edildiği iddiasında bulunarak yaptıkları paylaşımlar ile tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Buldan, “Bugün Yüksekova’da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı. Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz” dedi.

Darp iddiasında bulunan Sancar ise şu ifadeleri kullandı: “Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik, bugün Yüksekova’da polisler tarafından sokak ortasında vahşi bir şekilde darp edilmiş, ayağı kırılmıştır. Bu saldırı, demokratik siyasete yapılmıştır. Zulme ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz, demokrasi ve barış mücadelesini daha da büyüteceğiz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum