Buldan ve Sancar'dan Paris saldırısı açıklaması

Buldan ve Sancar'dan Paris saldırısı açıklaması
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Paris'teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırıyla açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Fransa'nın başkenti Paris'teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne dün gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Türkçe ve Fransızca açıklama yayınladı.

Fransız yetkililere "bir an önce katliamı aydınlatma" çağrısı yapan Buldan ve Sancar'ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik vahşi bir saldırı sırasında 3 Kürt yurttaş hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin de yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Öncelikle yapılan bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Fransa yetkililerinden beklentimiz, faillerin ve saldırıların acil bir şekilde ortaya çıkarılıp kamuoyunu şeffaf bir şekilde aydınlatması yönündedir. Bu tür ırkçı saldırıların önüne geçecek tek yol gerçeğin ivedilikle aydınlatılması olacaktır."

Ne olmuştu?

Paris'in 10'uncu bölgesindeki Enghien sokağında bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 3 kişi ölürken yaralanan 5 kişi de yaralandı. Saldırganın kültür merkezinden çıktıktan sonra Kürtlere ait Awesta isimli bir restorana ve bir berber salonuna saldırdığı, şarjör değiştirmeye çalışırken berber salonunda çalışanlar tarafından etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Yakalanan 69 yaşındaki saldırganın geçen sene Paris'te göçmenlere saldırı düzenlemesi nedeniyle yargılandığı, kültür merkezine saldırmadan 11 gün önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Hayatını kaybeden üç kişiden birinin Kürt şarkıcı Mîr Perwer olduğu belirlenmişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.