Büro Emekçileri Sendikasından liyakat tepkisi

Büro Emekçileri Sendikasından liyakat tepkisi
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, kamuda uygulanan mülakat sisteminin adaletli olmadığını, kaldırılması gerektiğini savundu.

TİGRİS HABER - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, kamuda uygulanan mülakat sisteminin adaletli olmadığını, kaldırılması gerektiğini savundu. Şube Başkanı Süphi İzol, emekçilerin taleplerinin yok sayıldığını belirterek, iş barışı, ücret adaleti, kariyer ve liyakat ilkelerine dikkat çekti.

BES Diyarbakır Şubesi, mülakat sisteminin kaldırılması için Vergi Dairesi önünde basın açıklaması düzenledi. Sendika adına açıklamayı BES Şube Başkanı Süphi İzol okudu, şunları söyledi;

“Yaklaşık 200 bin çalışanın olduğu büro işkolunda maliye, sosyal güvenlik, yargı, gümrük, nüfus başta olmak üzere onlarca kurumda kamu hizmeti üretiyoruz. Geleneksel olarak bir Hükümet konağına girdiğinizde verilen tüm hizmetleri biz üretiyoruz. Türkiye’nin en ücra kasabasından, dünyanın en uzak ülkesine kadar kamu hizmeti üreten bizlerin sorunları her geçen gün büyürken taleplerimiz yok sayılmaya devam ediyor.

Adalet ve eşitlik taleplerinin ekonomik taleplerin önüne geçtiği dönemlerden geçiyoruz. Büro emekçileri çalıştıkları kurumlarda iş barışı istiyor, ücret adaleti istiyor, kariyer ve liyakat ilkelerinin hayata geçmesini istiyor. Gerek kamuya giriş gerekse de görevde yükselme sınavlarında mülakat uygulamalarının kaldırılmasını istiyor.”

Mülakata neden karşıyız!

Mülakat uygulamalarının iktidardaki partinin kadrolaşmasının etkin bir aracı olarak kullanılmaya başlandığını ifade eden BES Şube Başkanı İzol, “Sendikamız mülakat sınavlarının objektif kriterlere dayanmadığı ve sonrasında itiraz edilme olasılığına karşı altyapı önlemlerinin alınmamasına ilişkin birçok kez dava açmış, hukuki kazanımlarımıza rağmen yönetmelikler değiştirilerek mülakat uygulamasında ısrara devam edilmiştir. Sonuç olarak kamu seçme sınavlarına giren gençlerimizden tutun da görevde yükselme sınavlarına giren çalışma arkadaşlarımızın umutları kırıldığından sonucu baştan belli sınavlara dahi girmemektedirler. Son alarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yapmış olduğu müdür yardımcılığı sınavında yazılı sınavda yüksek puan alanların mülakat sınavı ile elendiklerine bir kez daha tanık olduk. Kamuda kariyer ve liyakat sisteminin çökmesinin nedenlerinden birisi de olan mülakat uygulamaları iş barışını bozarken, verdiğimiz kamu hizmetinin niteliğini de her geçen gün azaltmaktadır. “ dedi.

Mücadelemiz kararlılıkla sürecek

Açıklamada, “Mülakatın kaldırılması kariyer ve liyakat ilkesinin hayata geçirilmesi ile adil bir ek gösterge talebi ile yürüttüğümüz mücadele programı dâhilinde muhalefet partilerinin tamamı ile görüşmeler gerçekleştirdik taleplerimizi sunduk. Basın toplantıları yaptık sosyal medya üzerinden taleplerimizi görünür kılmaya çalıştık. Bundan sonra da kararlı yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. İktidarda hangi partinin olduğuna bakmaksızın büro emekçilerinin talepleri için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz” denildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.