Büyükelçilik heyeti Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti

Büyükelçilik heyeti Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti
İngiltere, İtalya, Belçika, Hollanda Büyükelçiliği siyasi müsteşarları Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Diyarbakır -Bir dizi incelemede bulunmak bölgeye gelen heyet siyasi partileri gezerek seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi alacaklarını belirtti. Heyette, İngiltere Büyükelçiliği Politika ve İnsan Hakları Sorumlusu Dr. Nadia Hashmi, İtalya Büyükelçiliği siyasi müsteşarı Ludovicu Serra, Hollanda Elçi müsteşarı Dear Huisinga ve Siyasi İşler sorumlusu Ertan Keskinsoy hazır bulundu. Yapılan görüşmede seçim hazırlıkları, çözüm süreci, demokratikleşme paketleri, paralel yapı konuları konuşuldu. AK Parti İl Başkanı Avukat Aydın Altaç yaptığı açıklamada çözüm sürecinin devam ettiğini, bütün engellemelere rağmen hükümetin tüm samimiyetini ortaya koyduğunu ifade etti. Altaç, “Çözüm süreciyle birlikte Diyarbakır’da son 30 yılın en huzurlu, kaygısız, acısız dönemini yaşıyoruz. Hükümet olarak bu sürecin devamı için tüm gücümüzü kullanacağız. Kefenleri giydik yola çıktık” dedi.
Daha sonra yerel seçimler ile ilgili soruları yanıtlayan Altaç, yerel yönetimlerin ideolojik ve milliyetçi hizmetlerini ön plana çıkaracağını kaydetti. Altaç, “Diyarbakır’a hizmet için hazırız, vatandaşlarının taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Paralel yapı konusuna da değinen Altaç, “Türkiye siyasal anlamda istikrarını sağladığı bütün dönemlerde Türkiye’nin huzurunu güvenini tehlikeye atmak için Gezi olaylarını çıkardılar. Vatandaşlarımız bu konuya çok duyarlı olduğu için artık oyuna gelmiyorlar” şeklinde konuştu.
Elçi heyeti ise bu sürecin somut olarak insanların gözünden anlaşılmasına olumlu bulduklarını ve bu ziyaretten memnun olduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.