Büyükşehir 162 personelle İlaçlama çalışmalarına hız verdi

Büyükşehir 162 personelle İlaçlama çalışmalarına hız verdi
Bir süredir kent merkezinde vatandaşların ilaçlama çalışmalarının yeterince yapılmadığı yönündeki eleştirilerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 162 personelle ilaçlama çalışmalarını hızlandırarak karşılık verdi.

Kene ve akrep taramasının periyodik bir şekilde yapıldığını belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı A. Vahap Saçaklıdır, sivrisinekle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülebilmek için vatandaşlara çöpleri saatinde çıkarın uyarısında bulundu.

Halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla kent merkezi dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan 17 ilçede 162 personelle zararlı (sivrisinek ve karasinek) vektörlerle karşı ilaçlama çalışmalarına başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı A. Vahap Saçaklıdır, aksama sonucu yaşanan mağduriyetleri gidermek için çalışma kapasitelerini iki katına çıkardıklarını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla kent merkezi dışında ihtiyaç duyulan 17 ilçede 162 personelle ilaçlama çalışmalarına başladı. Sıtma, leishmania (şark çıbanı) ve mikrobik birçok hastalığı taşıyan vektörlerle mücadele için yapılan ilaçlama çalışmalarında 7 ULV ve 400 litre kapasiteli 2 holder aracı kullanılıyor. Vardiya sistemiyle yapılan ilaçlama çalışmalarında 32 personel daha önce belirlenen alanları sırt pompaları aracıyla ilaçlıyor. Larva popülâsyonunun önüne geçmek içinde ULV araçları akşam saatlerinde mesai yapıyor.

Kene ve akrep taraması periyodik şekilde yapılıyor

Gündüz saatlerinde ilaçlama bünyesinde oluşturulan 13 ekip, (karasinek, sivrisinek ve tatarcık) larva ergin, kene ve akrep taramasını periyodik olarak gerçekleştiriyor. Birçok kırsal ilçe kendi kaynaklarıyla ilaçlama çalışmalarını sürdürürken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde teknik dahil olmak üzere toplam 32 personel görev yapıyor.

Çöpler saatinde çıkarılmalı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Birimi, larva üremesinin önüne geçmek amacıyla yurttaşlara çağrıda bulunarak evsel atıklarını poşetleyerek belirlenen alanlara önceden bildirilen saatlerde bırakılmasını istedi. Bina altı bodrumlarda biriken sular, süs ve sitelerdeki yüzme havuzlarında bulunan kirli suları kendi imkânlarıyla tahliye etmelerini, tahliyesini yapamadıklarını da 0412 226 24 52 nolu telefonu arayarak bildirmeleri gerektiğini duyurdu.

İlaçlama konusuna ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı A. Vahap Saçaklıdır, kent genelinde normalde rutin şekilde Ocak ayı itibariyle başlaması ve Şubat, Mart ile Nisan ayında devam etmesi gereken ilaçlamayı yapamadıklarını söyledi. Yaşanan eksikliği giderme adına 3 gün önce Diyarbakır genelinde sahaya çıktıklarının bilgisini veren Saçaklıdır, çalışmalarını sadece kentin belirli bir noktasında yürütmediklerini kent merkezinin 4 ilçesinde ekipler görevlendirdiklerini belirtti.

ULV araçları ilaçlama çalışmalarına başladı

Yaşanan eksikliği gidermek için tüm (mühendis, veteriner ve teknik personel) ekipleri ve ilaçlamada kullanılan araçları seferber ettiklerini ifade eden Saçaklıdır, dün itibariyle Sur ilçesinde Hz Süleyman, Saraykapı, Gaziköşk civarlarının tamamının ilaçlandığını dile getirdi. Lavra ilaçlama işlemini halk dilinde püskürtme ULV araçlarıyla akşam saatlerinde gerçekleştirdiklerini aktaran Saçaklıdır, ULV ilaçlama dışında ekiplerinin gündüz saatlerinde sırt pompalarıyla belirlenen alanlarda çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Çalışma kapasitesi 2 katına çıkarıldı

Kayapınar ilçesinde Musa Anter, Selahattin Eyubi, Diclkent, Yılmaz Güney Caddesi ile Mahabad Bulvarı’nda dün itibariyle ilaçlamanın başlatıldığını dile getiren Saçaklıdır, Yenişehir ilçesinde Elazığ ve Gevran Caddeleri Feritköşk, Seyrantepe Toplukonut 1,2 ve 3. etapları, Şilbe de ilaçlamanın yapıldığını bildirdi. Bağlar ilçesinde TCDD’nin yer aldığı alanlar, Turgut Özal Sitesi, Bağcılar bölgesi olmak üzere Newroz Parkı civarlarında çalışma yürüttüklerini dile getiren Saçaklıdır, “araçlarımızın normalde çalışma süreleri 3 saat olması gerekirken, eksikliklerden kaynaklı personel arkadaşlarımızın,  gayretleri sonucu çalışma saatini iki katına çıkardık. Gece geç saatlere kadar arkadaşlarımız sahada çalışıyor.”

Mağduriyetler ve eksiklikler giderilecek

Mevsimin ilk ilaçlamasının Mart ayı başında Lavra denilen dönemde yapıldığına dikkat çeken Saçaklıdır, ilaç ihalesinin zamanında yapılmamasından kaynaklı yaşanan aksaklıklar olduğunu söyledi. Ellerinde olmayan sebeplerden dolayı bir mağduriyetin yaşandığına ve eksikliğin olduğuna dikkat çeken Saçaklıdır, bu saatten sonra eksiklikleri gidermek adına ne gerekiyorsa ekipler ile birlikte sürekli çalışacaklarını ve ilaçlamayla ilgili şikayetlerin tümünü giderecekleri sözlerini ekledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.