Büyükşehir Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığında mobbing iddiası

Büyükşehir Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığında mobbing iddiası
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım’ın kadın personellere karşı mobbing uyguladığı iddia edildi. Daire Başkanı Yıldırım ise, iddiaları reddetti, ‘İftira’ dedi.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığında çalışan personel, Daire Başkanı Ayşe Yıldırım tarafından hakarete, birim değişikliği tehdidine ve bir takım suçlamalara maruz kaldıklarını iddia etti. Söz konusu durumun belediye yönetimi tarafından giderilmesini isteyen ve güvenlik açısından isminin açıklanmasını istemeyen bir kadın personel; “Bu daire başkanı geldiğinden beri personele mobbing uyguluyor. Personeli haksız yere sorgusuz sualsiz başka birime gönderiyor, onur kırıcı sözlü saldırı ile mobbing uyguluyor. Topluluk içinde kadın personeli yalancılıkla suçluyor, iftira atıyor. Bu daire başkanı, daha önce de eğitmen kadın personeli eşya taşıyıp temizlik yapmıyor diye tutanakla birimden uzaklaştırdı. Yaşadığımız durumla alakalı yönetimden adım bekliyoruz” dedi.

“Tamamı iftira”

Konuyla alakalı görüştüğümüz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım iddiaları reddetti. Yıldırım: “Bunların tamamı iftira. Kimseyle hakaret içerecek cümlelerle konuşmam ben. Kadınların içinde bulunduğu organik pazarımız vardı. O kapandıktan sonra çalışan personeli beş ay kadar idare ettim. Bu süreden sonra kendilerini havuza atmak durumunda kaldım. İkinci bir konu ise, sekreterimle çalışmak istemedim. Daire başkanlarının kendi sekreterini seçme hakkı var, ben bunu kullandım. Bunların dışında bir konu yok. Kimseye mobbing uygulamadım, uygulamam da” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum