Büyükşehir Belediyesi kentin birçok noktasında maske dağıttı

Büyükşehir Belediyesi kentin birçok noktasında maske dağıttı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şehrin birçok noktasında vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye çalışanları bugün sabah saatlerinden itibaren şehrin birçok noktasında maske dağıtım istasyonu kurarak cadde ve sokakları gezip vatandaşlara maske dağıttı. Maske dağıtan belediye çalışanları vatandaşlara sosyal mesafeye dikkat etmeleri uyarısında da bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Sağlık İşleri Daire Başkanı, Mustafa Korkutan, ikinci bir emre kadar işinden dolayı dışarı çıkmak zorunda kalan bütün vatandaşlara maske dağıtılacağını söyledi.

korkut.jpeg

Korkutan, “Toplu taşımada, Pazar yerlerinde merkez ilçelerimizde giriş çıkış noktalarımız var bu bölgelerde sürekli maske dağıtımını vatandaşlarımıza ücretsiz bir şeklide yapacağız. Salgın sürecinde biz tedbirlerimizi en üst düzeyde alıyoruz.  Burada vatandaşın en alt seviyede nasıl bu işte en az zararla çıkacaksa o döneme kadar biz hep maske dağıtacağız. Dışarıda işi olup da çıkan kesinlikle maskesiz çıkmayacak.  Sağlığı için maske taksın. İşi olmayan da dışarı çıkmasın. Maske dağıtımız vatandaşlara da lütfen evde kalın diyoruz” şeklinde konuştu

Elerinde yeterli maskenin de olduğunu belirten Korkutan, “Sayın valimiz ve büyükşehir belediye başkanımız Diyarbakır halkının gereksinim duyduğu maskeyi büyükşehir belediyesi ücretsiz olarak dağıtmaya devam edecek. Biz hep vatandaşlarla birlikte olacağız. Pazarda, işi olup dışarı çıkan, dükkân sahiplerine, hastanelerde kısacısı dışarı çıkmak zorunda kalan 20 yaş ile 60 yaş arasındaki vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştireceğiz. Personelimiz hep sahada alacak. Hem kurduğumuz maske dağıtım istasyonlarında salgın bitinceye kadar maske dağıtılacak” diye konuştu.

ss-051.jpg

Maske dağıtılan yerler, Yenişehir ilçesinde Gevren, Ekinciler, İstasyon, Koşu yolu, Bayram oğlu, Şehitlik caddeleri ile Rızvanağa sokak, Seyrantepe TOKİ, Aziziye, Üçkuyu TOKİ, İplik, Şılbe ve Gürdoğan semtlerinde, Bağlar ilçesinde Bağlar Dörtyol, Kuruçeşme, Girne Caddesi, Yanık Köşk, Göçmenler, Sento, Eskihal, İnönü, Fatih ve Nevruz, Alipınar, Girne caddeleri ile Cezaevi alt ve üst köşe, Kayapınar ilçesinde Diclekent Caddesi, Gaziler çeşme durağı, megacenter, dünya kavşağı, Parkorman çevresi, Ceylan Karavil AVM çevresi, Dr. Sıtkı Göral Caddesi, stadyum yolu, 50 Metrelik Yol ve Sur ilçesinde ise Ulu Cami önü, Melik Ahmet, Gazi, Turistik, Hastaneler caddeleri, Hz. Süleyman yolu, Dağkapı meydanı, Nebi Cami önü, Dicle Ferit Köşk, Hatun Kastal ve Şemsiler önünü. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.