Büyükşehir camileri temizliyor, müftülük engelliyor!

Büyükşehir camileri temizliyor, müftülük engelliyor!
Tarihi Ulucami görevlileri temizlik talebinde bulundu, müftülük engel oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ibadethanelerde başlattığı temizlik çalışmaları devam ederken, Ulucami’deki çalışmalar engellendi. Ekiplerin çalışması yarıda kalırken, engellemenin müftülük kararı ile olduğu iddia ediliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan ibadethanelerde hijyen koşullarının sağlanması için iki gün önce temizlik çalışmalarına start verdi. Görevliler bu kapsamda tarihi Sur İlçesi’nde bulunan camileri temizleyerek işe başladı. Ancak belediye görevlerinin tarihi Ulucami’deki çalışmaları yarıda kaldı. İddiaya göre müftülük yetkilileri, cami görevlisini arayarak, “Bizim personelimiz var, temizliği biz yaparız. İzin verilmesin’ talebinde bulundu. Bunun üzerine cami görevlisi temizliğin sona ermesini istedi.

88517.jpg

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Haklar ve İnançlar Komisyonu üyeleri Gülseren Akkum ve Sevdet Acer yaşanan soruna ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

95 cami tespit ettik

İbadethanelerin temizliği için yaklaşık 3 ay önce önerge verdiklerini belirten komisyon üyesi Acer, “ Bu önerge çerçevesinde tüm ibadethanelerde bir araştırmaya gittik. Fiziksel ve sosyolojik sorunların çözümü için bir çalışma yürüttük. Bu çalışma dahilinde Kilise, Cem evi ve Camilere gittik. Talepler ve problemleri belirledik. Bayram olduğu için ibadethanelerin temizliğini erkene aldık. Bu kapsamda biz 95 cami tespit ettik. 85’i ile birebir görüşme yaptık” dedi.

Ulucami’de problemle karşılaştık

Ulucami dışında herhangi bir engelleme ile karşılaşmadıklarını kaydeden Acer, “Bir sürü problem vardı ama en acil olan temizlikti. Buna yönelik Başkanın istediği doğrultusunda biz temizlik ekibi kurduk ve kampanyanın startını verdik. Kampanya çercevesin’de Sur’daki camilerden başladık. Sur’da 5 caminin temizliğini yaptık. Şuana kadar 9 caminin temizliğini yaptık. Günde ortalama 4 camiyi temizlemeye çalışıyoruz. Bu kapsamda sadece Ulucami de problemle karşılaştık. Camideki görevli, temizliğin durdurulması yönünde ikazda bulundu. Biz Caminin içindeki temizliği bitirmiştik ancak avlu temizliği ise yarım kaldı. Bu sorun üzerine ilgili birimler müftülük ile iletişime geçti. Resmi bir şey istenirse zaten göndeririz. Bayrama yetişsin diye temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan müftülük ile görüşmeyi beklerken diğer yandan temizlik çalışmalarımız sürüyor. Çünkü bu konuda vatandaşın büyük bir talebi var. Gittiğimiz camilerde çok olumlu tepkiler aldık, gitmediğimiz camiler ise gün içinde bizlere arayarak temizlik talebinde bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

Ulucami görevlileri talepte bulunmuştu

Sorunun çözülmesini istediklerini belirten Acer, “Bu konuyla ilgili Müftülük ile görüşülerek sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu konuda destek sağlarlarsa seviniriz. Sonuçta bu bir ihtiyaç ve yeni yapılmıyor. Geçmiş dönemde de bu tür çalışmalar yapılmış. Kampanya böyle başladı ve devam ediyor. Ulucami dışında bugün bir camiden talep geldi. Ancak sorundan dolayı talebini geri çekti. Oysa Ulucami’deki görevliler bize temizlik talebinde bulunmuştu. Umarım bu sorun kısa süre içinde çözülür. Temizliğimizi devam ettireceğiz, bayram sonrası da devam edecek. Yılda 3 defa temizlik çalışmalarımız olacak. Bu tüm ibadethaneleri kapsayacak” diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz müftülük yetkilileri telefonlarımıza yanıt vermedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.