Büyükşehir Genel sekreter yardımcısına tahliye

Büyükşehir Genel sekreter yardımcısına tahliye
‘Şantaj’ iddiasıyla tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan ile belediye çalışanı Ramazan Ekmedi tahliye edildi.

Ali Çekdar Korkma

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, ‘şantaj’ soruşturması kapsamında geçtiğimiz ay tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Ercan Bircan ile Belediye çalışanı Ramazan Ekmedi bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmada söz alan Bircan ile Ekmedi haklarındaki iddiaları ret ederek tahliyelerini talep etti. Mahkeme, Bircan ve Ekmedi’yi tutuksuz yargılamak üzere tahliye etti.

Olayın geçmişi

İddiaya göre, Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcılığı yapan Ercan Bircan ile belediye çalışanı Ramazan Ekmedi, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’i 'şantaj ve tehditle' istifaya zorladı. Kesen’in suç duyurusunda bulunmasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bircan ile Ekmedi gözaltına alınmış, mahkeme tutuklanmalarına karar vermişti. Belediye Bircan’ı görevden uzaklaştırırken, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen ise, eski Vali Münir Karaloğlu tarafından görevden alınmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum