Büyükşehir’de 'promosyon mağduriyeti'

Büyükşehir’de 'promosyon mağduriyeti'
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili sendika ile imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hayal kırıklığı yarattı. İşçiler, ödenmesi planlanan banka promosyonlarını az buldu. Ayrıca, Temmuz ayı ödemeleri de henüz yapılmadı.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında imzalanan TİS, işçilerin beklentilerini karşılamadı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Personel AŞ’de çalışan 3 bin 400 işçiye ödenecek promosyon bedeli 3 bin lira olarak belirlendi. Promosyon ihalesine bu yıl özel bankalar katılmadı, sadece devlet bankalarının teklifleri alındı. Bu da rekabet ortamı oluşturmadığı için belirlenen 3 bin liralık promosyon miktarı işçileri tatmin etmedi.

Bağlarda 3 bin 200 lira

Bağlar Belediyesi’nde işçi sayısı daha az olmasına rağmen, banka promosyonları daha yüksek tutuldu.  Bağlarda çalışan bin 200 işçiye 3 bin 200’er lira promosyon bedeli belirlendi. Tigris Haber’e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen Büyükşehir Belediyesi AŞ işçileri, ödenen promosyonun azlığına dikkat çekti.  Bağlar ve diğer ilçe belediyelerinde daha az işçi çalışmasına rağmen promosyonun daha yüksek olduğunu belirten işçiler, “Önümüz sonbahar okullar açılıyor. Alım gücü her geçen gün düşüyor. Yetkililerin işçiye sahip çıkmasını, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Temmuz taksiti de ödenmedi

Belirlenen promosyon bedeli az olmasına rağmen Temmuz ayı taksitinin de henüz ödenmediğini belirten işçiler şunları söyledi:

“İkramiyemiz Temmuz ayında ödenecekti ancak ödenmedi. Çoluk çocuğumuzu sevindirelim dedik ancak ödemeler yapılmadı. Yetkililerin sesimizi duyup bir an önce ödeme yapmasını bekliyoruz.” 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum